Zwetende collega passé

23 juli 2013

Een raam openzetten, ergens anders gaan zitten, een deodorant aanbieden. Er zijn verschillende mogelijkheden om het hoofd te bieden aan zwetende collega’s. Ook werkgevers kunnen een rol spelen door de werkplek koel te houden, waardoor ze ook direct op hun energiekosten kunnen besparen.  

Zwetende collega passé - RaamIsolatie

Bijna de helft van de ondernemers in Nederland vindt het ’s zomers te warm in hun bedrijfspand. Ook zouden zij willen dat ze daar op een eenvoudige manier iets aan kunnen doen. Dat blijkt uit onderzoek van Essent onder meer dan 200 ondernemers.  

23 juli 2013

Tips om het klimaat op het werk te verbeteren

Wat kunnen bedrijven doen om het klimaat en daarmee het comfort op het werk simpel, zonder verbouwing, te verbeteren:

  • Gebruik zoveel mogelijk energiezuinige lampen. Die geven minder warmte af. Dit zorgt voor dubbele energiewinst: de verlichting verbruikt minder energie, en de airco hoeft minder hard te draaien om het pand koel te houden.
  • Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten en beperk het temperatuurverschil tussen binnen en buiten bij voorkeur tot 5 graden.
  • Gebruik de relatief koele buitenlucht om ’s nachts het pand te ventileren.
  • Voorzie ramen van RaamIsolatie.

De ArboUnie erkent dat als de warmte eenmaal binnen is, het moeilijk weer koel te krijgen is. RaamIsolatie is zonwerend en houdt in de zomer de warmte buiten, waardoor het binnen aangenamer is. Bij gebouwen met grote ramen aan de zonzijde waar enkel glas in zit, kan dat tot wel 10 graden schelen.

23 juli 2013

Lagere kosten voor airconditioning

Raamisolerende folie bestaat al een aantal jaren, maar een product dat in de zomer zowel de warmte buiten houdt als de koelte binnen en in de winter andersom is nieuw. Een folie die beide eigenschappen combineert, kan ondernemers bovendien tot 25 procent energiewinst opleveren door lagere kosten voor airconditioning en tot 30 procent door lagere kosten voor verwarming. Bij een raamoppervlak van 100m² met enkel glas gaat het dan om een besparing van 3.443 euro per jaar (500m² enkel glas: 17.215 euro per jaar).  

23 juli 2013

Hint aan werkgever

Via de Facebook-pagina van Essent kunnen medewerkers hun baas vanaf vandaag een ‘subtiele’ hint te geven dat er verkoeling nodig is op de werkplek: www.facebook.com/Essent  

Relevante links
www.essent.nl/energiewinst


Geplaatst: 23 juli 2013