Wie wint de eerste Easy to be Green Award?

16 oktober 2013

Drie ondernemers zijn in de race voor de Easy to be Green Award. Deze prijs van MKB-Nederland en haar kennispartner Essent wordt 27 november aanstaande voor het eerst uitgereikt aan de ondernemer die binnen de MKB Green Deal op meest effectieve, eenvoudige en creatieve wijze energie heeft bespaard. De uitreiking vindt plaats tijdens de regionale Week van de Ondernemer in de RAI in Amsterdam.

De Easy to be Green Award stond open voor deelnemers aan het MKB Green Deal project van MKB-Nederland. Onder het motto ‘It’s easy to be green’ hebben inzenders via een videoboodschap laten zien hoe zij met eenvoudige middelen energie besparen en tegelijkertijd duurzaam ondernemen. Met de Award zetten MKB-Nederland en Essent bedrijven die daadwerkelijk energie besparen met eenvoudige hulpmiddelen in het zonnetje. De drie genomineerden zijn:

  • Jerke Braaksma, van Braaksma ambachtelijke bakker uit Oenkerk (Friesland) - project ‘Energiebesparing in de food detailhandel’ van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV).

  • Hans Menken, van Groenrijk Hans Menken uit Haule (Friesland) – project van ‘Tuinbranche Nederland’.

  • Funs Rutten van Slagerij Rutten uit Panningen (Limburg) – project ‘Energiebesparing in de food detailhandel’ van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS)

Alle drie de bedrijven zijn geselecteerd op basis van daadwerkelijk gerealiseerde besparing, eenvoud en vernieuwing van hun besparingsmaatregelen, creativiteit van hun inzending en het bedrijfsbeleid ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een van deze drie ondernemers maakt kans op de Award en een cheque ter waarde van 2.500 euro.

Diane Klok, directeur Essent MKB en Leendert-Jan Visser, directeur MKB Nederland, tijdens het startschot eerder dit jaar om met ondernemers aan de slag te gaan om energiewinst te boeken.

Diane Klok, directeur Essent MKB en Leendert-Jan Visser, directeur MKB Nederland, tijdens het startschot eerder dit jaar om met ondernemers aan de slag te gaan om energiewinst te boeken. 

16 oktober 2013

Essent kennispartner

Energie is een belangrijke kostenpost voor ondernemend Nederland. Echter maken gebrek aan geld, tijd en kennis het lastig voor ondernemers om energiekosten te verlagen. Essent stelt haar kennis op het gebied van energie en besparingsmogelijkheden beschikbaar en ondersteunt MKB-Nederland bij de diverse initiatieven op dit gebied.

16 oktober 2013

MKB Green Deal

MKB-Nederland sloot vorig jaar een Green Deal met het ministerie van Economische Zaken om mkb’ers te ondersteunen bij het verbeteren va hun energie-efficiency en om duurzame initiatieven te stimuleren. Binnen de MKB Green Deal lopen 22 projecten, waaraan 625 bedrijven deelnemen. Binnen elk Green Deal-project gaan ondernemers uit een bepaalde branche of regio aan de slag met eenvoudige, concrete en gerichte maatregelen en krijgen daarbij praktische tips en hulpmiddelen om energie te besparen. Het MKB-Green Deal project loopt in principe tot eind 2013. De resultaten uit het project en besparingsinitiatieven van de deelnemers worden na afloop van het project breed uitgedragen, zodat alle mkb-ondernemers hier hun voordeel mee kunnen doen.


Geplaatst: 16 oktober 2013