5 makkelijke energiebespaartips

15 oktober 2013

Energie besparen is geld besparen. Én het milieu ontlasten. Om consumenten daarbij te helpen heeft energiebedrijf Essent in de Week van de Energierekening een aantal handige tips op een rijtje gezet om minder gas en stroom te gebruiken.

Energie besparen

Het opvolgen van de tips is de effectiefste manier om je energierekening omlaag te krijgen, vertelt woordvoerder Ilse Steenbergen van Essent: ‘De goedkoopste kilowattuur is immers de kilowattuur die je niet gebruikt. Energie besparen scheelt daarnaast niet alleen vele euro’s in je portemonnee, je helpt ook het milieu een handje.’

15 oktober 2013

Week van de Energierekening

Essent brengt de tips onder de aandacht in de Week van de Energierekening. Deze campagne van Milieu Centraal en een aantal andere organisaties beoogt consumenten te helpen via besparingen hun energierekening omlaag te brengen.

15 oktober 2013

Vijf makkelijke bespaartips

 • Vervang je gloeilampen
  Vervang je gloeilampen door spaar- of LED-lampen. Begin met die lampen die je het meest aan hebt, en met het hoogste wattage. Wie vijf lampen vervangt, bespaart zo 35 euro per jaar.

 • Zet de verwarming overdag 1 graad lager. En ’s nachts kan het wel een páár graden minder
  Wie de verwarming overdag 1 graad lager zet, merkt er meestal niets van en bespaart zo 50 euro per jaar. Ook een goed idee: zet de verwarming een uur voor je weggaat al lager. ’s Nachts kan de thermostaat ook vaak een stuk lager: in woningen gebouwd vanaf 1994 2 tot 4 graden en in woningen gebouwd voor 1994 kan de kachel ’s nachts zelfs 5 tot 7 graden omlaag. 3 graden lager scheelt je zo 100 euro op je jaarafrekening.

 • Douche een minuut korter
  Meet op maandag met je smartphone hoe lang je doucht. Probeer het op dinsdag in 1 minuut minder te doen. Et voilà, je bespaart zó tientallen kubieke meters gas per jaar. Twee personen die 1 minuut korter douchen, dat scheelt rond de 30 euro per jaar.

 • Doe je 2e koelkast of vriezer de deur uit
  De tweede koelkast of vriezer is vaak een oudje. En oude koel- en vrieskasten vreten stroom – ze slurpen zo 100 euro aan stroom per jaar. Doe ze weg: het is misschien even passen en meten maar meestal lukt het met 1 exemplaar ook wel.

 • Houd je verbruik bij – en deel je kennis
  Wie zijn verbruik bijhoudt, bijvoorbeeld met de VerbruiksManager van Essent, is makkelijker geneigd te kijken of het minder kan. En als je 1 iemand zo ver krijgt jouw bespaaracties over te nemen, dan bespaar je dubbel!

15 oktober 2013

Meer tips in de Bespaarcoach

Voor consumenten die nog meer advies zouden willen biedt Essent de Bespaarcoach, vertelt Steenbergen: ‘Dat is een handig hulpmiddel om te bepalen waar in huis energiebesparingen te behalen zijn.’

 

N.B. Genoemde besparingen zijn indicatief. Daadwerkelijke besparingen kunnen verschillen per huis, persoon/huishouden, brandtijd lampen en energiecontract.

Relevante links
essent.nl/bespaarcoach

meer over: energiebesparing

Citaten

 • "De goedkoopste kilowattuur is immers de kilowattuur die je niet gebruikt Woordvoerder Ilse Steenbergen van Essent

 • "Energie besparen scheelt niet alleen vele euro’s in je portemonnee, je helpt ook het milieu een handje"" Woordvoerder Ilse Steenbergen van Essent

Geplaatst: 15 oktober 2013