Parsia Tayebi (Essent/RWE) ‘Best Young Leader in Sustainability’

09 oktober 2013

Parsia Tayebi van energiebedrijf Essent/RWE is uitgeroepen tot een van de Best Young Leaders in Sustainability. Tayebi won de Nudge Leadership Challenge, een prestigieuze competitie over leiderschap en duurzaamheid voor de jonge leiders van de toekomst. Zo’n 120 professionals van ruim 60 gerenommeerde werkgevers uit bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, zorg en overheid deden eraan mee.

Parsia Tayebi (Essent/RWE) ‘Best Young Leader in Sustainability’

Uiterst rechts op de foto Parsia Tayebi 

Samen met zijn vier mede-winnaars Marjolein Mann (ministerie van Infrastructuur en Milieu), Jochem van Hessen (Winkelman Van Hessen), Karlijn Jonker (Interface) en Leonie Schapink (Van Doorne) maakt Tayebi in april 2014 een reis naar China onder leiding van de Chinese ondernemer Liu Yan. De in China opgedane kennis en ervaring moet leiden tot een aantal concrete plannen die de verduurzaming van de Nederlandse economie een zet geven. Tayebi, die als consultant werkt bij RWE Consulting, verheugt zich erop: ‘Veel leren, nog verder groeien, nog meer mensen verbinden – ik heb er zin in.’

09 oktober 2013

Essent geeft talent ruim baan

Erwin van Laethem, CEO Essent, is verheugd met Tayebi’s uitverkiezing: ‘Essent geeft jonge getalenteerde mensen ruim baan. Zo bieden we een uitdagend tweejarig traineeship aan en geven talenten de mogelijkheid om zich in te zetten voor duurzame projecten; ook wanneer deze niet direct werkgerelateerd zijn. Zo volgde Parsia ons traineeship, maar startte ook in Zuid-Afrika een project gericht op ontwikkelingshulp. Parsia’s uitverkiezing is niet alleen geweldig voor hem, maar zeker ook een opsteker voor ons en bevestigt dat we oog voor talent hebben.’

09 oktober 2013

Inzichten in duurzaamheid en leiderschap

Tijdens de Nudge Leadership Challenge werden de jonge leiders gevoed met actuele inzichten op het gebied van duurzaamheid en leiderschap. Onder meer Laurentien van Oranje, Peter Bakker (President World Business Council on Sustainable Development) en SER-voorzitter Wiebe Draijer deelden hun kennis en ervaring met de nieuwe garde.

09 oktober 2013

Werken aan duurzame business cases

Ook werkten de deelnemers gedurende twee dagen werken aan duurzame business cases over complexe organisatie- en verandervraagstukken. Via een ontwikkelassessment, rollenspelen en praktijkcasussen kregen zij meer inzicht in hun eigen talenten en ontwikkelpunten. Een onafhankelijke jury koos op de laatste dag van de challenge (zondag 29 september) de vijf ‘Best Young Leaders in Sustainability 2013’.

09 oktober 2013

Door Nudge en TSM Business School

Nudge, consumentenplatform voor duurzaamheid, organiseert het ontwikkeltraject samen met TSM Business School.

Relevante links
www.werkenbijessent.nl

meer over: personalia


Geplaatst: 09 oktober 2013