Ondernemers regio Utrecht geven meeste geld uit aan verwarming

03 oktober 2013

Verwarming is de grootste kostenpost op de energierekening van ondernemers uit de regio Utrecht. Dat blijkt uit onderzoek dat Essent liet uitvoeren onder ondernemers tijdens de regionale Week van de Ondernemer in Nieuwegein.

Helga van Leur - Inspiratiesessie
03 oktober 2013

Gedragsverandering

Ruim 56 procent van de ondernemers geeft aan dat het grootste deel van de energierekening wordt bepaald door verwarmingskosten. De meeste ondernemers passen hun gedrag aan om energie te besparen. Essent bevestigt dat gedragsverandering helpt het energieverbruik en daarmee kosten te verlagen: “De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt, zo simpel is het”, stelt Diane Klok, directeur MKB.

Energiezuinig verwarmen kan bijvoorbeeld door radiatoren dicht te draaien in ruimten waar geen verwarming nodig is en de thermostaat een uur voor vertrek laag te zetten. Om radiotoren optimaal te laten verwarmen, is het raadzaam er geen meubels of kasten voor te zetten of spullen op te zetten. Verder kan goede isolatie van ramen, muren, daken en vloeren helpen bij het omlaag brengen van stookkosten.

03 oktober 2013

Inspiratiesessie Week van de Ondernemer

Tijdens een van de inspiratiesessies op de Week van de Ondernemer lieten ondernemers zich door weervrouw Helga van Leur inspireren met welke slimme oplossingen ze energiekosten kunnen besparen en invloed kunnen uitoefenen op het (ondernemers)klimaat. Voor ondernemers die niet aanwezig waren, is er een online scan om te zien waar en hoe in hun onderneming energiewinst valt te behalen: www.essent.nl/energiewinst. Meer informatie over de inspiratiesessie, de Week van de Ondernemer en de regio agenda is te vinden op: www.weekvandeondernemer.nl.


Citaten

  • “De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt, zo simpel is het” Diane Klok, directeur MKB

Geplaatst: 03 oktober 2013