MKB-Nederland en Essent belonen Slagerij Rutten voor energiebesparing

27 november 2013

Slagerij Rutten uit Panningen bespaart het gemakkelijkst energie. De slager wint daarmee de Easy to be Green Award, een prijs die door MKB-Nederland en haar kennispartner Essent wordt uitgereikt aan de ondernemer die op eenvoudige wijze energiebesparende maatregelen in zijn bedrijf toepast. Slagerij Rutten liet in de finale de twee Friese genomineerden, Ambachtelijke Bakker Braaksma en tuincentrum GroenRijk Hans Menken, achter zich.  

27 november 2013

Eenvoudig en kopieerbaar

De Limburgse slager dankt de prijs aan het gemak, waarmee hij het energieverbruik- en de bijbehorende kosten in zijn onderneming heeft weten te verlagen. Dit deed hij door het plaatsen van een nieuwe koeling (30 procent besparing), het plaatsen van hoogfrequente TL5 verlichting (40 procent besparing op lichtverbruik) en door een systeem van warmteopwekking met terugwinning vanuit de koeling (70 procent besparing op gasverbruik).

foto winnaar Easy to be Green Award

De jury, bestaande uit Helga van Leur (expert duurzaamheid), Bert de Vries (Ministerie van Economische Zaken), Diane Klok (Essent) en Leendert-Jan Visser (MKB-Nederland), prees vooral de eenvoud en kopieerbaarheid van de genomen maatregelen. Daarmee is de slager een goed voorbeeld voor andere ondernemers die ook energie willen besparen. Funs Rutten, eigenaar van Slagerij Rutten: “Het is heel easy om green te zijn als ondernemer. Je moet gewoon weten wat je wilt en genoeg informatie inwinnen.”  

27 november 2013

Waardevolle erkenning

Slagerij Rutten ontving de Easy to be Green Award tijdens de Week van de Ondernemer in de RAI Amsterdam. Aan de award is een bedrag van vijfentwintighonderd euro verbonden, waarmee MKB-Nederland en Essent de slager willen steunen om zijn bedrijfsproces nog verder te verduurzamen. “Ik ben heel erg blij met deze prijs”, vertelt Funs Rutten trots. “Het is een waardevolle erkenning van de maatregelen die we hebben genomen om zuinig met energie om te gaan. En met het bedrag kunnen we nog meer doen om ons steentje bij te dragen aan een beter milieu en om onze energiekosten in de hand te houden.”  

27 november 2013

Onderdeel MKB Green Deal

De Easy to be Green Award is een initiatief van MKB-Nederland en haar kennispartner Essent. Met deze prijs belonen zij de ondernemer die, binnen de MKB Green Deal, het meest ‘easy’ energiebesparende maatregelen in zijn bedrijf heeft toegepast. De MKB Green Deal is een overeenkomst tussen MKB-Nederland en het ministerie van Economische Zaken, en gericht op energiezuiniger ondernemen met simpele maatregelen. Binnen de MKB Green Deal lopen 22 projecten, waaraan 625 bedrijven deelnemen.  

Citaten

  • Het is heel easy om green te zijn als ondernemer. Je moet gewoon weten wat je wilt en genoeg informatie inwinnen. Funs Rutten, eigenaar Slagerij Rutten

  • Ik ben heel erg blij met deze prijs. Het is een waardevolle erkenning van de maatregelen die we hebben genomen om zuinig met energie om te gaan. En met het bedrag kunnen we nog meer doen om ons steentje bij te dragen aan een beter milieu en om onze energiekosten in de hand te houden. Funs Rutten, eigenaar Slagerij Rutten

Geplaatst: 27 november 2013