Essent verbetert binnenklimaat en energiezuinigheid van hoofdkantoor

03 september 2013

Essent heeft een nieuwe stap gezet in het energiezuiniger maken van haar hoofdkantoor in Den Bosch. De ramen (258 m2 glas) van de centrale hal zijn voorzien van isolerende folie, waarmee het binnenklimaat sterk verbetert. Met deze raamisolerende folie geeft Essent het voorbeeld aan andere bedrijven om ook op een eenvoudige manier aan de slag te gaan met energiebesparing. Het hoofdkantoor van Essent is in de race voor de titel Winning Workplace Award 2013.

Essent verbetert binnenklimaat en energiezuinigheid van hoofdkantoor
03 september 2013

RaamIsolatie

Het energieverbruik in het hoofdkantoor met Energielabel A is al laag. Zo heeft het gebouw hoogrendementsglas, waardoor de warmte binnen blijft en de koude buiten. In de zomer zorgen de sterk geïsoleerde ramen in de centrale hal van het gebouw echter voor een ‘kaseffect’. Door het 258 m2 grote raamoppervlak van de voorgevel aan de binnenzijde te voorzien van onzichtbare isolerende raamfolie wordt zomerwarmte buiten gehouden. Dit zorgt op een simpele manier voor een aangenamer binnenklimaat - tot 10 graden koeler. Essent biedt dit product ook aan voor haar zakelijke klanten.

03 september 2013

Energiebesparende maatregelen

Naast HR++ beglazing en RaamIsolatie doet Essent meer om de energie-efficiëntie in het gebouw te verbeteren:

  • Bijstellen van de luchtbehandelingskasten o.b.v. de bezetting van het pand.
  • De ruimtetemperatuur van het datacenter aanpassen, zodat er minder koelenergie nodig is.
  • De nachttemperatuur van het gebouw analyseren en indien nodig bijstellen. 
  • Koffiemachines zijn voorzien van standby-modus, waar zij automatisch op overschakelen na een bepaald tijdstip.
  • Lampenremplace: collectief vervangen van defecte (halogeen)lampen door LED.
  • Optimalisatie diverse instellingen van de klimaatinstallatie van het gebouw om temperatuur na kantoortijd bij te stellen.
  • Bewegingsmelders in vergaderzalen welke verlichting inschakelen bij gebruik c.q. beweging.
  • Optimalisatie benutting van warmte-koudeopslag om het pand te verwarmen en te koelen.
03 september 2013

Bossche Energieconvenant

Met deze maatregelen geeft Essent invulling aan haar deelname aan het Bossche Energieconvenant. Daarbij nemen inmiddels 51 bedrijven en instellingen grote en kleine stappen om energiewinst te boeken. Het doel van het convenant is om in drie jaar, 2011 tot en met 2013, minimaal 10 procent energie te besparen of duurzaam op te wekken, en anderen te inspireren om daarmee ook aan de slag te gaan.

03 september 2013

Informatie voor ondernemers

Ondernemers die geïnspireerd zijn om ook het energieverbruik en daarmee de gas- en elektriciteitsrekening in hun bedrijf te verlagen, kunnen terecht op www.essent.nl/energiewinst. Daar kunnen zij met een scan de mogelijkheden inventariseren om energie te besparen.

03 september 2013

Over de Winning Workplace Award

Het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch is doorgedrongen tot de finale van de Winning Workplace Award 2013, de prijs voor het beste kantoor van Nederland. Daarin neemt het energiebedrijf het op tegen panden van concurrent Eneco in Rotterdam en groothandel Makro in Amsterdam. Op 7 november wordt bekendgemaakt wie van de 3 genomineerden uiteindelijk met de prijs naar huis gaat.


Geplaatst: 03 september 2013