Essent al jaren transparant over ‘echte’ Groene Stroom

14 mei 2013

“Jokkebrokken”. Zo noemt de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) de Nederlandse energiebedrijven – inclusief zichzelf – vandaag in paginagrote krantenadvertenties. Essent herkent zich hier niet in.

Windparken

De NEM stelt in de advertenties dat energiebedrijven groene stroom verkopen van waterkrachtcentrales uit het buitenland. En de NEM stelt aan de kaak dat energiebedrijven niet transparant zijn over de herkomst van groene stroom en is van mening dat bijstook van biomassa in kolencentrales ook niet de juiste oplossing is.

14 mei 2013

Essent produceert zélf Groene Stroom

Essent is het daarmee niet eens, aldus woordvoerder Rik Hammer: ‘Wij dragen, door zelf Groene Stroom te produceren, bij aan de verduurzaming van de energievoorziening in Nederland. Dit in tegenstelling tot bedrijven die alleen maar uit het buitenland afkomstige groene stroom verkopen via groencertificaten en zelf dus helemaal niets produceren. Wij zijn de uitvinders van Groene Stroom en maar liefst 80% van de Groene Stroom die wij leveren aan onze klanten is opgewekt in Nederland.’

14 mei 2013

Biomassa: duurzaam maar ook betaalbaar en beschikbaar

Hammer vervolgt: ‘Willen we energie betaalbaar, beschikbaar en duurzaam houden én niet alleen afhankelijk zijn van waterkracht uit het buitenland, is het zaak dat er in Nederland groene stroom wordt geproduceerd. Iets dat Essent al jarenlang doet. Essent levert Groene Stroom uit wind en biomassa. Groene Stroom uit biomassa is duurzaam, beschikbaar en betaalbaar. Zo produceren we ook Groene Stroom als de wind niet waait en de zon niet schijnt en houden we energie beschikbaar voor iedereen.

14 mei 2013

Meer informatie

Lees ook: Essent wekt meeste groene stroom op
Lees ook: Groene stroom: opwekken of importeren?

Relevante links
www.essent.nl/biomassa

meer over: Groene_Stroom

Geplaatst: 14 mei 2013