Essent “aansprekend voorbeeld” van diversiteit in de top

27 juni 2013

Energiebedrijf Essent is een van de acht voorbeeldorganisaties met een succesvolle en inspirerende aanpak voor de toestroom, doorstroom en het behoud van vrouwen in de top. Dit heeft de Commissie Monitoring Talent naar de Top bekendgemaakt tijdens de publicatie van de Monitor Talent naar de Top 2012.  

TNT Jaarcongres

De commissie prijst de betrokkenheid van het topmanagement van Essent bij diversiteit, de heldere doelen op dit gebied, en de wijze waarop dit onderwerp verankerd is in de strategie en processen van het bedrijf.  

27 juni 2013

Gemengde teams presteren beter

Erwin van Laethem, CEO bij Essent, nam de award van de commissie in ontvangst en licht toe: "Essent gelooft dat gemengde (leiderschaps)teams beter presteren. Mannen en vrouwen, met verschillende achtergronden, brengen andere talenten met zich mee. Daarom werken we hard aan het vergroten van diversiteit in onze organisatie.”  

27 juni 2013

Meer vrouwen in de top bij Essent

Van Laethem vervolgt: “Om diversiteit te stimuleren, is 'inclusief gedrag' belangrijk. Met inclusiviteit bedoelen we dat je je welkom voelt, jezelf kunt zijn en je eigen mening durft te uiten, ook al wijkt deze af van die van anderen. Een resultaat van ons beleid is dat het aandeel vrouwen in de top van Essent is toegenomen. We zijn trots op de waardering die we vandaag ontvangen voor onze aanpak om diversiteit in de top en subtop te laten groeien."  

27 juni 2013

Charter om diversiteit te bevorderen

Het Charter Talent naar de Top is een code met afspraken om de man/vrouw-diversiteit binnen bedrijven te stimuleren. Essent ondertekende in 2008 als een van de eerste organisaties het Charter. Inmiddels hebben 220 Nederlandse bedrijven het Charter getekend.

Lees het persbericht over de Talent naar de Top Monitor 2012

Relevante links
www.talentnaardetop.nl


Citaten

  • Essent gelooft dat gemengde (leiderschaps)teams beter presteren. Mannen en vrouwen, met verschillende achtergronden, brengen andere talenten met zich mee. Daarom werken we hard aan het vergroten van diversiteit in onze organisatie. We zijn trots op de waardering die we ontvangen voor onze aanpak om diversiteit in de top en subtop te laten groeien. Erwin van Laethem, CEO Essent

Geplaatst: 27 juni 2013