Essent partner van de Dag van de BHV

01 november 2013

Maandag 4 november is de Dag van de BHV (bedrijfshulpverlening). Energiebedrijf Essent heeft als partner haar naam aan deze dag verbonden. Door landelijk aandacht te vragen voor de inzet van zo’n half miljoen bedrijfshulpverleners in Nederland, hoopt Essent dat er - naast meer begrip en respect voor de BHV'er - een positieve impuls wordt gegeven aan het gezondheids- en veiligheidsbewustzijn in bedrijven.

BHV

Het HSE-beleid van Essent (Health, Safety en Environment) helpt het bedrijf om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren, niet alleen voor de medewerkers op de productielocaties waar veiligheid de hoogste prioriteit kent, maar ook voor medewerkers die op de kantoren werken. ‘De lat ligt daarbij hoger dan wet- en regelgeving al van het bedrijf verlangt. Essent behoort hierin tot de top van de Europese energiebedrijven’, aldus Jacob Ruiter van Essent.

01 november 2013

De BHV’er

Essent besteedt veel aandacht aan bedrijfshulpverlening. Medewerkers worden opgeleid, gediplomeerd en krijgen voldoende tijd om hun kennis op peil te houden. De Dag van de BHV is gericht op zowel hulpverleners als op de ‘hulpontvangers’. En maakt organisaties bewust van het belang van goede bedrijfshulpverlening en wat medewerkers daarvoor kunnen betekenen. Daarom vindt Essent de Dag van de BHV een goed initiatief dat het bedrijf dan ook graag ondersteunt.

01 november 2013

Over Dag van de BHV

Maandag 4 november wordt landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Besef, waardering en support zijn sleutelwoorden van deze Dag. Extra ondersteuning is dit jaar ontvangen van Prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Hij draagt de Dag een warm hart toe en benadrukt het belang van goed opgeleide en getrainde bedrijfshulpverleners.

Relevante links
www.dagvandebhv.nl

Citaten

  • ‘Het HSE-beleid van Essent helpt het bedrijf om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren. De lat ligt daarbij hoger dan wet- en regelgeving al van het bedrijf verlangt. Essent loopt hiermee voorop en behoort tot de top van de Europese energiebedrijven.’ Jacob Ruiter

Geplaatst: 01 november 2013