Essent maakt internet toegankelijk voor iedereen

15 juli 2013

4 miljoen Nederlanders met een beperking ondervinden problemen bij het gebruik van internet. Om het internet voor iedereen toegankelijk te maken heeft Essent zich gecommitteerd aan het project Toegang voor Iedereen. Essent’s eerste project is discussieplatform EnergieExpert, een populaire online community over energiezaken. Het platform is sinds vandaag ook toegankelijk voor Nederlanders met (kleuren)blindheid, doofheid of dyslexie.  

15 juli 2013

Voor iedereen

‘Essent is er voor iedereen, ook online’, aldus Paskal van Lomm, manager Online & Channel Development bij Essent. ‘Dat betekent dat Essent in haar online dienstverlening zoveel mogelijk rekening houdt met mensen met een functiebeperking. Wij doen mee aan het Project Toegang voor Iedereen omdat we het ons simpelweg niet kunnen veroorloven dat onze website niet of beperkt toegankelijk is voor 4 miljoen mensen - oftewel een kwart van de consumenten. Het internet is er voor iedereen. En Essent ook.’  

15 juli 2013

Technologie kan de deur openen naar wereld vol mogelijkheden

Nederland telt miljoenen mensen met een beperking. Denk aan doven, laaggeletterden, dyslectici, (kleuren)blinden of slechtzienden. En aan mensen met een verstandelijke beperking, concentratiestoornis of motorische handicap. Voor hen kan technologie juist de deur openen naar een wereld vol mogelijkheden. Maar nog te vaak zijn digitale toepassingen, zoals een website, niet of onvoldoende toegankelijk voor hen. Met het project Toegang voor Iedereen werken Essent en andere organisaties, zoals ANWB en Wehkamp, aan het toegankelijk maken van online informatie met aanpassingen in content, design en kleurstelling.  

15 juli 2013

Over EnergieExpert

EnergieExpert is de online community voor wie werkt in, met of voor de energiesector. De website richt zich op professionals die kennis willen delen, in discussie willen gaan en een netwerk willen opbouwen. EnergieExpert is een initiatief van Essent. Experts op de website bloggen, tenzij expliciet anders vermeld, op persoonlijke titel. Paskal van Lomm: ’Vanwege de brede doelgroep van EnergieExpert was deze online omgeving zeer geschikt om als een pilot project op te pakken. Met de lessons learned zullen we aan de slag gaan om essent.nl beter toegankelijk maken. Dit is slechts de eerste stap.’ EnergieExpert is volledig in huis ontwikkeld door designers, usability experts en front end developers van Essent.

Het discussieforum EnergieExpert werd doorgetest door Jeroen Hulscher, als accessibility-expert verbonden aan het project Toegang voor Iedereen: ‘Het is een goed doordachte structuur met gebruiksvriendelijke elementen die verder gaan dan even wat toegankelijkheidsregeltjes invoegen. EnergieExpert is écht toegankelijk gemaakt en dat kan ik heel erg waarderen. En jullie gebruikers ook, denk ik’, aldus Jeroen.  

15 juli 2013

Het Verdrag van Schiphol

Op 6 juni 2012 ondertekenden Essent, Microsoft, Rabobank, Schiphol Group, Vodafone en Wehkamp het Verdrag van Schiphol. Een convenant waarin grote bedrijven in Nederland het belang van digitale toegankelijkheid onderschrijven. En niet alleen dat. Zelf werken zij actief aan het toegankelijk maken van hun websites. Door die kennis en ervaringen te delen, sporen zij ook andere organisaties aan om het web voor iedereen toegankelijk te maken.  

Citaten

  • Essent is er voor iedereen, ook online. Dat betekent dat Essent in haar online dienstverlening zoveel mogelijk rekening houdt met mensen met een functiebeperking. Wij doen mee aan het Project Toegang voor Iedereen omdat we het ons simpelweg niet kunnen veroorloven dat onze website niet of beperkt toegankelijk is voor 4 miljoen mensen - oftewel een kwart van de consumenten. Het internet is er voor iedereen. En Essent ook. Paskal van Lomm, manager Online & Channel Development bij Essent

  • Het is een goed doordachte structuur met gebruiksvriendelijke elementen die verder gaan dan even wat toegankelijkheidsregeltjes invoegen. EnergieExpert is écht toegankelijk gemaakt en dat kan ik heel erg waarderen. En jullie gebruikers ook, denk ik. Jeroen Hulscher, accessibility-expert Toegang voor Iedereen

Geplaatst: 15 juli 2013