E’tjes wapperen mega-shirt op middenstip Euroborg

11 maart 2013

Het E-elftal van SV Yde de Punt voetbalt inmiddels 5 jaar met elkaar en eindigde altijd in de middenmoot. Afgelopen najaar waren zij echter onoverwinnelijk. FC Groningen en hoofdsponsor Essent vonden dit een gegronde reden voor een feestje. En dus stonden deze jongens afgelopen vrijdag samen met hun voetbalhelden op de middenstip van de Euroborg. In een bomvol stadion wapperden ze voor de thuiswedstrijd tegen NAC met het middencirkel-shirt van hoofdsponsor Essent.

E’tjes wapperen mega-shirt op middenstip Euroborg

Leiders, trainers en coaches van B, C, D en E jeugdteams van de clubs die onderdeel uitmaken van het Amateurconvenant met FC Groningen kunnen hun team opgeven voor deze fantastische belevenis. Ruim 70 teams hebben zich al aangemeld. Het E-elftal van SV Yde de Punt was vandaag het eerste winnende jeugdelftal dat de profs mocht aanmoedigen door met het mega-shirt te wapperen.

11 maart 2013

De E-tjes van Yde de Punt

Het wapperende E-elftal werd afgelopen najaarscompetitie kampioen met 27 punten uit 9 wedstrijden, 125 doelpunten voor en maar 3 tegen. Deze mooie prestatie werd vandaag beloond. De jongens stonden ongelooflijk trots samen met hun helden op de middenstip. 'Ik vond het supergaaf om mee te mogen maken!', aldus winnende wapperaar Thorsten Lanting.

11 maart 2013

Jeugd moet je koesteren

Roelie Lanting, SV Yde de Punt: ‘Als kleine club koesteren we de jeugd, het is tenslotte onze toekomst, en proberen we ze op allerlei mogelijke manieren te motiveren. Dit is een fantastische ervaring voor hen en iets waar ze nog lang over zullen praten.’

11 maart 2013

Over het amateurconvenant

Het amateurconvenant van FC Groningen telt 188 deelnemende amateurverenigingen: van Ameland tot aan Hoogeveen en van Veelerveen tot aan Harkema. Speciaal aan deze amateurverenigingen biedt Essent de mogelijkheid om een of meerdere van haar jeugdteams op te geven om kans te maken om Essent Wapperaar te worden bij een van de thuiswedstrijden van FC Groningen in de Euroborg. De actie loopt nog steeds. Ga naar www.essent.nl/fcgroningen en meld een jeugdteam aan voor de thuiswedstrijden van FC Groningen tegen Twente (17/03), Heerenveen (07/04) en ADO Den Haag (20/04).

Relevante links
www.essent.nl/fcgroningen

meer over: FC_Groningensponsoring

Citaten

  • "Ik vond het supergaaf om mee te mogen maken!" Thorsten Lanting, speler E’s SV Yde de Punt

  • "Als kleine club koesteren we de jeugd, het is tenslotte onze toekomst, en proberen we ze op allerlei mogelijke manieren te motiveren. Dit is een fantastische ervaring voor hen en iets waar ze nog lang over zullen praten." Roelie Lanting, jeugdcoördinator SV Yde de Punt

Geplaatst: 11 maart 2013