Winnaars Klimaatstraatfeest maken proefritje in elektrische auto

24 april 2012

Acht prijswinnaars in de Klimaatstraatfeest-competitie kropen op uitnodiging van Essent afgelopen vrijdag achter het stuur van een elektrische auto. ‘Elektrisch rijden is een stuk minder truttig dan ik dacht’, aldus een van de deelnemers.

Het Klimaatstraatfeest is een energiebesparingswedstrijd waarin straten in heel Nederland het tegen elkaar opnemen. Binnen deze wedstrijd organiseerde Essent een prijsvraag over elektrisch rijden. De 8 winnaars bezochten afgelopen vrijdag de Amercentrale van Essent in Geertruidenberg.

Winnaars Klimaatstraatfeest maken proefritje in elektrische auto
24 april 2012

Minder truttig dan gedacht

Onder begeleiding van ervaren elektrische chauffeurs maakten zij een ritje in een elektrische auto. Zelf achter het stuur zitten bleek een bijzondere ervaring: ‘Elektrisch rijden is een stuk minder truttig dan ik dacht’, aldus een deelnemer.

24 april 2012

Proefrit in 2 Volkswagens Golf

De winnaars reden in de omgeving rond in twee volledig elektrisch aangedreven Volkswagen Golf auto’s die onderdeel zijn van het elektrische wagenpark van Essent. Ook een rondleiding door de imposante Amercentrale mocht niet ontbreken.

24 april 2012

Klimaatstraatfeest

De winnaars waren allen afkomstig uit een van de meer dan 5.000 straten die dit jaar meededen aan het Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Maar liefst 500 straten wonnen daarmee een Klimaatstaatfeest. En de winnende straat, de Reigerskamp in Maarssen, viert op zaterdag 12 mei zelfs het Superstraatfeest, met onder andere een optreden van Xander de Buisonjé. Het doel van het Klimaatstaatfeest is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem.

24 april 2012

Over HIER

Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van ruim dertig maatschappelijke organisaties van Nederland die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door maatschappelijk partner Essent.

Geplaatst: 24 april 2012