Tilburgse jongeren steken ketelhuis in nieuw jasje

30 augustus 2012

Afgelopen dinsdag zijn jongeren uit de Tilburgse wijk Stokhasselt onder leiding van Groeibriljant, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Tilburg en Tilburg at Work, gestart met het schoonmaken en beschilderen van een ketelhuis van Essent. Het ketelhuis, dat naast het Johan Cruijff Court in het Ypelaerpark ligt, ziet er dankzij de hulp van deze jongeren straks weer piekfijn uit.

Tilburgse jongeren steken ketelhuis in nieuw jasje

Groeibriljant is een project met en voor jongeren uit Tilburg Noord in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Groeibriljant vangt jongeren op in de eigen omgeving en biedt hun verschillende leuke werkzaamheden in de wijk of in de werkplaats. De werkzaamheden leveren een bijdrage aan een schone, veilige en leefbare wijk. Samen met Essent knappen de jongeren nu het ketelhuis in het Ypelaerpark op.

Ketelhuis onderdeel van stadsverwarmingsnetwerk
Essent exploiteert in Tilburg een uitgebreid stadsverwarmingsnetwerk. In Tilburg staan daarom op diverse plekken ketelhuizen. Het ketelhuis in het Ypelaerpark is ontsierd door graffiti (zie foto). Essent bekostigt nu de reiniging en schilderbeurt en zorgt er zo samen met de Tilburgse jongeren en de Groeibriljant voor een schonere en leefbare wijk.

Geplaatst: 30 augustus 2012