Studenten binden de strijd aan om nieuwe energie-apps

13 december 2012

Essent heeft samen met Battle of Concepts een co-creatietraject opgezet waarbij studenten en young professionals combinaties bedenken tussen verbruiksdata van Essent en gegevens van bijvoorbeeld overheden, gemeenten en winkels. Dit traject kan resulteren in een nieuwe energie-app.

Dit co-creatietraject richt zich op het combineren van de dagelijkse schat aan informatie waarover Essent en andere bedrijven beschikken. Deze hoeveelheid ‘big data’ wil Essent - in de vorm van een app voor consumenten - gebruiken om haar klanten te adviseren en te ondersteunen bij energiezaken zoals besparingen.

13 december 2012

Samenwerking met Battle of Concepts

In dit innovatieve traject werkt Essent samen met Battle of Concepts: een online innovatieplatform waar zo’n 10.000 young professionals een frisse blik werpen op vraagstukken uit het bedrijfsleven.

13 december 2012

Gecombineerde denkkracht

Het platform van Battle of Concepts biedt Essent unieke mogelijkheden. ‘Deze manier van co-creatie geeft ons heel veel denkkracht. Een pool van talentvolle studenten en young professionals delen hun kennis en creativiteit, die ook nog eens uitgewerkt wordt in concrete concepten’, aldus Lisette Stamsnijder, Projectleider Smart Energy Pilots bij Essent. ‘Deze concepten zijn door Essent op verschillende manieren te gebruiken. Enerzijds ter inspiratie voor toekomstige producten, diensten en samenwerkingsverbanden. Anderzijds ter voorbereiding op de confrontatie en omgang met grote hoeveelheden data en bijbehorende IT-eisen. Daarnaast helpen de concepten ons om in contact te komen met young professionals die originele ideeën hebben voor Essent.’

13 december 2012

De opdracht

De vraag die de deelnemers voorgelegd krijgen van Essent is: ‘Hoe kunnen data van Essent, in combinatie met data van andere partijen, leiden tot waardevolle proposities voor de klant?' Deelnemers kunnen hun uitgewerkte idee tot 13 januari inzenden. Een deskundige jury van Essent buigt zich op 30 januari over de concepten en selecteert de beste tien inzendingen. Onder hen wordt een totaalbedrag van 5.000 euro aan prijzengeld verdeeld.

13 december 2012

Slimme oplossingen

Essent streeft ernaar consumenten slimme energieoplossingen te bieden die inzicht geven in energieverbruik. En zo grip op de energierekening. Met dit uitgangspunt bracht Essent al eerder vier producten met bijbehorende apps uit, namelijk de Verbruiksmanager, de E-thermostaat, de E-rijden-app en onlangs E-inzicht. Dit bijzondere co-creatieproces met de talentenpool van Battle of Concepts is de volgende stap.

Relevante links
www.battleofconcepts.nl

meer over: smart_energy

Citaten

  • “Deze manier van co-creatie geeft ons heel veel denkkracht. Een pool van talentvolle studenten en young professionals delen hun kennis en creativiteit, die ook nog eens uitgewerkt wordt in concrete concepten” Lisette Stamsnijder, Projectleider Smart Energy Pilots bij Essent

Geplaatst: 13 december 2012