Nieuwe turbine completeert windpark aan Volkerak

28 november 2012

Met de plaatsing van een nieuwe, achtste windmolen bij de haven van Dinteloord, nabij de monding van het Volkerak, is Windpark Sabinapolder nu compleet.

De door RWE geplaatste windturbine is van hetzelfde type als eerder voor het windpark is ingezet. De turbine heeft een vermogen van 850 kilowatt. De ashoogte is 48 meter. Daarmee is hij aanzienlijk kleiner dan de windturbines van het energiebedrijf in de Groninger Eemshaven. Die behoren met vermogens van 3.000 en ruim 6.000 kilowatt tot de reuzen.

Nieuwe turbine completeert windpark aan Volkerak
28 november 2012

Groene stroom voor 4.400 huishoudens

Windpark Sabinapolder ligt in de buurt van Dinteloord en Willemstad in de provincie Noord-Brabant, vlakbij de grens met Zeeland en Zuid-Holland. Het park aan de monding van het Volkerak telt acht molens en kan voldoende groene stroom leveren voor zo’n 4.400 huishoudens. Het is wat aantal turbines betreft een van de kleinere van de in totaal 12 windlocaties die RWE Innogy in Nederland exploiteert. Dit zusterbedrijf van Essent is ook eigenaar van het grootste windpark op land, Windpark Westereems in Eemshaven.

meer over: windenergie

Geplaatst: 28 november 2012