Nieuwe online tool helpt woningverhuurders energie te besparen

26 april 2012

Onlangs is de adviestool Renoveren A+ gelanceerd. Met deze internetapplicatie kunnen woningverhuurders zien welke maatregelen ze moeten nemen om tot energielabel A+ of A te komen. Daarnaast maakt het kosten, financieringsmogelijkheden en consequenties voor de bedrijfsvoering inzichtelijk. De eenvoudig te gebruiken tool is speciaal ontwikkeld voor woningcorporaties en beschikbaar via www.renoverenaplus.nl.

Om te komen tot grootschalige renovatie naar A+ is de beslistool Renoveren A+ ontwikkeld. Deze internetapplicatie toont aan dat renoveren naar A+ of A loont en verrassend vaak binnen handbereik ligt. Met de tool kunnen woningverhurende partijen zien welke maatregelen er genomen moeten worden; kosten, financieringsmogelijkheden en consequenties voor de bedrijfsvoering worden inzichtelijk gemaakt. Het overtuigt verhuurders van de haalbaarheid. Op basis van de uitkomsten kunnen woningverhurende partijen direct aan de slag.

Energielabel
26 april 2012

Later ook beschikbaar voor particulieren

Het is de ambitie om deze tool op termijn ook voor particuliere woningbezitters bruikbaar te maken.

26 april 2012

Pilotprojecten om tool in de prakijk te testen

Om de online tool in de praktijk te testen zijn pilotprojecten geselecteerd uit het bestaande woningbestand van de deelnemende Brabantse woningcorporaties. Brabant Wonen, TRUDO, WoCom en Zayaz renoveren in de loop van dit jaar projecten aan de hand van de adviestool en onderzoeken of de genomen maatregelen in de praktijk ook het gewenste effect hebben.

26 april 2012

Samenwerkingsverband maakt tool mogelijk

De tool is ontwikkeld door de provincie Noord-Brabant, ingenieursbureau Cauberg-Huygen, Saint-Gobain, Essent en Deloitte. Essent en de provincie zijn betrokken via het werkplan ‘Brabant en Essent besparen Energie’. In dit plan uit 2007 is door Essent en de toenmalige aandeelhouders een budget beschikbaar gesteld om samen maatregelen te nemen op het terrein van energiebesparing.

Naar de tool: Adviestool Renoveren A+

Geplaatst: 26 april 2012