Nieuwe app: op afstand je elektrische auto laden

08 maart 2012

Essent komt met een app waarmee bezitters van een elektrische auto naar openbare laadpunten kunnen navigeren en achterhalen of deze beschikbaar zijn om hun voertuig op te laden. Deze ‘E-rijden app’ voor smartphones en tablet-pc’s kan elektrische auto’s ook op afstand opladen.

Bezitters van een elektrische auto die klant zijn bij Essent en hun voertuig aansluiten bij een laadpunt van het energiebedrijf kunnen met de app het opladen van hun auto op afstand starten en stoppen. Ook laat de E-Rijden app zien hoeveel de accu heeft geladen.

E-rijden app
08 maart 2012

App toont alle openbare laadpunten in Nederland

Net als de vorige maand gelanceerde laadpuntenkaart op de website van Essent toont de E-rijden-app alle openbare laadpunten in Nederland, zowel reguliere laadpalen als snelladers. Gebruikers van de app kunnen naar ruim 1.300 openbare Nederlandse laadpunten worden genavigeerd, evenals naar ongeveer 1.100 laadpunten van Essent’s moederbedrijf RWE in Europa.

08 maart 2012

App laat van honderden laadpunten ook beschikbaarheid zien

Van zo'n 200 laadpunten van Essent en Nuon in Amsterdam is niet alleen te zien waar ze staan maar ook of ze vrij zijn. Met andere exploitanten, zoals E-laad, The New Motion en ANWB, maakt Essent afspraken over het geautomatiseerd aanleveren van 'live' informatie over laadpunten, zodat altijd zichtbaar is welke beschikbaar zijn en waar ze staan.

De app is geschikt voor smartphones met de besturingssystemen Android en iOS en wordt aangeboden in zowel de Android Market als de App Store. Essent biedt de app gratis aan.

Alles over de E-rijden app

Geplaatst: 08 maart 2012