Meest volledige overzicht oplaadpunten elektrisch vervoer gelanceerd

06 februari 2012

Waar vind ik een openbare laadpaal voor mijn elektrische auto? En is de bewuste laadpaal vrij zodat ik direct kan laden? Die voor bezitters van een elektrische auto onmisbare informatie biedt elektrischladenspecialist Essent vanaf nu op haar website. Met behulp van de laadpuntenkaart kunnen bezitters van een elektrisch vervoersmiddel direct zien waar ze in de buurt snel hun accu weer kunnen laden.

De kaart op de website van Essent toont alle openbare laadpunten in Nederland, zowel reguliere laadpalen als zogenaamde snelladers. In totaal bevat de kaart nu betrouwbare informatie van ruim 1.300 openbare Nederlandse laadpunten. Daarnaast staan de ongeveer 1.100 laadpunten van Essent’s moederbedrijf RWE (in de rest van Europa) erop.

06 februari 2012

Van afstand zien of een laadpunt vrij is

Van de ruim 160 laadpunten van Essent (in Nederland en België) is niet alleen te zien waar ze staan maar ook of ze vrij zijn. Datzelfde geldt ook voor de laadpunten van Nuon in Nederland. Binnenkort wordt ‘live’ beschikbaarheidsinformatie toegevoegd van (onder andere) de laadpalen van E-laad, dat in Nederland ruim 1.200 laadpalen beschikt. Nu al is wel te zien waar de laadpunten van E-laad staan, evenals die van The New Motion. Laadpunten van andere exploitanten zullen volgen.

06 februari 2012

Laadpuntinformatie voor iedereen beschikbaar

Onder een creative commons licentie kan daarnaast ook iedere andere ontwikkelaar van overzichtskaarten gebruikmaken van de weergegeven laadpuntinformatie van de laadpalen van Essent.

Meer: Essent en elektrisch rijden

Geplaatst: 06 februari 2012