Mebin vergroent elektriciteit volledig

16 april 2012

Vanaf 1 april gebruiken de 30 betonmortelcentrales van Mebin alleen nog maar duurzame, met behulp van waterkracht opgewekte stroom van Essent. Het betonbedrijf bespaart hierdoor ruim 80% op de CO2-emissies voor elektriciteit.

Mebin Logo

Mebin heeft een contract afgesloten met Essent voor de levering van elektriciteit die is opgewekt met duurzame bronnen. Het bewijs dat deze ‘groen’ is, wordt geleverd via Groen Garanties, ook wel Garanties van Oorsprong (GvO’s) genoemd. Mebin stapt over op Groen Garanties Hydro, dat is duurzame energie opgewekt door middel van waterkracht. Zo draagt Mebin een steentje bij aan een beter milieu, een stevig MVO-beleid en een duurzamere bedrijfsvoering.

16 april 2012

Mebin wil bijdragen aan verduurzaming betonketen

Op maandag 16 april ontving Ronel Dielissen-Kleinjans, Algemeen Directeur van Mebin, het zogenaamde groencertificaat van Cano Koc, Manager Sales van Essent Grootzakelijk. Ronel Dielissen: “Mebin wil nadrukkelijk bijdragen aan de verduurzaming van de betonketen. Niet alleen door onze klanten te helpen hun MVO-doelstellingen te realiseren, maar ook door onze eigen bedrijfsvoering duurzamer te maken. Door onze elektriciteit te vergroenen, besparen we ruim 80% op de CO2-emissies voor elektriciteit. Hierdoor daalt onze hele CO2 footprint met 17% voor scope 1 en 2 (processen en transport) van de ProRail CO2 Prestatieladder. Dat is al fors meer dan onze doelstelling voor 2015.”

16 april 2012

Mebin kiest voor duurzaam door elektriciteitsverbruik te vergroenen

Ook Cano Koc is zeker tevreden: ”Het spreekt Essent aan dat Mebin verder kijkt dan alleen de eigen business. Mebin durft ook voor duurzaam te kiezen door het elektriciteitsverbruik te vergroenen. Daar helpen we als Essent graag aan mee.”

16 april 2012

Over Mebin

Mebin houdt zich bezig met de productie, verkoop en transport van betonmortel op de Nederlandse markt en geeft hierover specialistische adviezen aan zowel directe afnemers als derden. De onderneming beschikt in Nederland over 30 eigen betoncentrales. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Bosch en er werken eind 2011 400 FTE. Mebin is onderdeel van de internationale HeidelbergCement Group. Dit concern is wereldleider in aggregaten en een grote speler op het gebied van beton en cement.

Geplaatst: 16 april 2012