Internationale schaatstop start de strijd in Thialf

15 november 2012

Het internationale schaatsseizoen beleeft vrijdagmiddag haar officiële start met de eerste wedstrijd om de Essent ISU World Cup. Thialf Heerenveen is tot en met zondag het toneel waarop de schaatstop in het voorolympisch seizoen voor het eerst met elkaar de strijd aanbindt.  

Ook de finale van het worldcuptoernooi vindt er plaats, in het weekend van 8 tot en met 10 maart 2013. In de tussentijd zijn er zeven wedstrijden in de rest van de wereld geweest. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

15 november 2012

Nieuwe onderdelen zijn blijvertjes

Naast alle reguliere langebaanafstanden is de mass start net als vorig jaar weer opgenomen als officieel onderdeel van de wedstrijdcyclus. De teamsprint is opnieuw een demonstratieonderdeel. En net als in het seizoen 2011 – 2012 wordt aan het eind van de 9 wedstrijden een overall klassement opgemaakt. Vorig jaar werd deze nieuwe onderscheiding bij de vrouwen gewonnen door Christine Nesbitt en nam Kjeld Nuis de trofee bij de heren mee naar huis.  

Nesbittt, Nuis Essent scooter
15 november 2012

Essent voor 14e jaar op rij hoofdsponsor

Hoofdsponsor van het worldcupcircuit is voor het 14e jaar op rij Essent. ‘Met onze steun voor deze wedstrijden die over de hele wereld plaatsvinden proberen we eraan bij te dragen dat schaatsen een echt internationale sport blijft. En dat lijkt te werken: er zijn steeds meer landen die interesse hebben om grote wedstrijden te organiseren. Zo rijden we dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer een Essent ISU World Cup in Kazachstan en gaan we ook naar China en Japan. Ook Zuid-Korea had belangstelling, dus de internationale aandacht voor schaatsen groeit’, zo licht manager Externe Relaties Paul Boehlé van het energiebedrijf toe.  

15 november 2012

Schaatsvuurtje aanwakkeren

Via bijzondere VIP-acties op Facebook, ‘achter de schermen’-blogs op Essent.nl/schaatsen, speciale acties voor klanten en winacties in samenwerking met diverse media probeert het energiebedrijf het schaatsvuurtje deze winter verder blijvend aan te wakkeren.  

Relevante links
www.essent.nl/schaatsen

meer over: schaatsenCitaten

  • ‘Met onze steun voor deze wedstrijden die over de hele wereld plaatsvinden proberen we eraan bij te dragen dat schaatsen een echt internationale sport blijft.’ Manager Externe Relaties Paul Boehlé van Essent

  • ‘Er zijn steeds meer landen die interesse hebben om grote wedstrijden te organiseren. Zo rijden we dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer een Essent ISU World Cup in Kazachstan en gaan we ook naar China en Japan. Ook Zuid-Korea had belangstelling, dus de internationale aandacht voor schaatsen groeit.’ Manager Externe Relaties Paul Boehlé van Essent

Geplaatst: 15 november 2012