HIER Klimaatstraatfeest: 13 E-thermostaten naar Scharwoude

13 februari 2012

Vandaag ontvangen 13 huishoudens aan De Woudakker in Noord Scharwoude de nieuwe op afstand bedienbare E-thermostaat van Essent. De Woudakker is prijswinnaar in het HIER Klimaatstraatfeest. De E-thermostaten worden direct gemonteerd door een monteur van de Energiewacht Groep, een partner van Essent.

Voorafgaand aan de start van de HIER Klimaatstraatfeest competitie hebben enkele straten zich aangemeld als voorbeeldstraat, de zogenaamde Gouden Ster-straten. Deze straten zijn een inspirerend voorbeeld voor de andere straten in de competitie en maakten, door het organiseren van een bijzondere startactie, kans op de E-thermostaten van Essent. De Woudakker wint deze prijs omdat de straatbewoners een banden-op-spanningdag organiseerden voor de hele buurt.

HIER Klimaatstraatfeest
13 februari 2012

Over HIER Klimaatstraatfeest

Al bijna 3.000 straten, meer dan 4.500 huishoudens verspreid over 470 plaatsen in het hele land gaan ook dit jaar de strijd aan met elkaar voor de titel ‘Beste klimaatstraat van Nederland’. En elke dag komen hier nog straten bij. Het doel van het Klimaatstraatfeest is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. Door zoveel mogelijk energie te besparen, maken de straten kans op een Superstraatfeest of 1 van de andere 500 straatfeesten.

13 februari 2012

Over HIER Klimaatcampange

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van ruim dertig maatschappelijke organisaties van Nederland die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voor het Klimaatstraatfeest werkt de HIER Klimaatcampagne samen met Agentschap NL, Band op Spanning, Duurzame Buren, de Fietsersbond, het Klimaatverbond, Milieu Centraal en de Woonbond. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door maatschappelijk partner Essent en enkele andere commerciële partijen.

13 februari 2012

Over de E-thermostaat

De E-thermostaat van Essent is een kamerthermostaat die met een smartphone of tablet-pc op afstand hoger of lager gezet kan worden. Deze toepassing wordt aangeboden onder de noemer Mijn-E. Met Mijn-E levert Essent consumenten slimme energieoplossingen die helpen om inzicht te krijgen in het energieverbruik en daarmee grip op de energierekening. Daarbij leveren ze een bijdrage aan het wooncomfort. Inmiddels zijn al 2.000 E-thermostaten besteld bij Essent.

Geplaatst: 13 februari 2012