Grote belangstelling voor app-diensten Essent

17 januari 2012

Er is veel belangstelling voor de apps van Essent. De via een app te bedienen E-thermostaat is binnen ruim een maand al meer dan 2.000 keer besteld. Ook de gratis VerbruiksManager-app wordt gewaardeerd: al bijna 60.000 klanten hebben deze toepassing gedownload.

Mijn E

‘De opkomst en snelle ontwikkeling van smartphones en tablet-pc’s bieden ons mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe slimme producten voor consumenten’, vertelt Arjan van der Eijk, directeur Smart Energy van Essent. ‘De grote belangstelling voor onze online producten bevestigt dat we op de goede weg zitten.’

17 januari 2012

Nieuwe toepassingen op komst

Op termijn brengt Essent ook producten op de markt waarmee apparaten en verlichting op afstand (ook van buiten de woning) kunnen worden bestuurd. Ook worden nieuwe toepassingen ontwikkeld die aansluiten op de introductie van de slimme energiemeter en die gericht zijn op het effectief inzetten van duurzame, maar onvoorspelbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

17 januari 2012

Mijn-E

De slimme toepassingen van Essent worden aangeboden onder de noemer Mijn-E. Met Mijn-E levert Essent consumenten slimme energieoplossingen die helpen om inzicht te krijgen in het energieverbruik en daarmee grip op de energierekening. Daarbij leveren ze een bijdrage aan het wooncomfort.

17 januari 2012

De E-thermostaat

De E-thermostaat is een kamerthermostaat die met een smartphone of tablet-pc op afstand hoger of lager gezet kan worden. Nieuwe klanten ontvangen de E-thermostaat gratis en bestaande klanten betalen 119 euro. De E-thermostaat is direct leverbaar.

17 januari 2012

De VerbruiksManager-app

De VerbruiksManager-app is een gratis online service waarmee alle klanten van Essent kunnen controleren of hun voorschot nog op schema ligt met hun energieverbruik. De klant kan op ieder moment zijn voorschot aanpassen, waarmee bijbetalen op de jaarafrekening kan worden voorkomen.

Geplaatst: 17 januari 2012

 • Caspar Calis

  image

  Lees meer over Caspar's ervaring met de E-thermostaat
  Wat vindt Caspar Calis van de E-thermostaat?

  Caspar Calis

  "Ik kan nu gewoon op m'n werk de kamertemperatuur instellen"

  Naam:
  Caspar Calis
  Woonplaats:
  Nijemirdum
  Beroep:
  Accountspecialist backoffice USG People
  Relatie:
  Samenwonend

  "Nu een nog slimmere thermostaat"
  "We hadden de vorige slimme thermostaat van Essent al in huis en daar waren we erg enthousiast over. Dus toen Essent ons benaderde om de E-thermostaat te proberen, werden we wel heel nieuwsgierig naar de verbeteringen. Ik moet zeggen, we waren blij verrast. Vooral de mogelijkheid om de temperatuur in huis op afstand aan te passen, vind ik echt een uitkomst. Nu regel ik heel simpel op mijn laptop het weekprogramma, echt top."

  "Binnen tien minuten deed –ie het al"
  "De installatie ging makkelijk. Binnen tien minuten werkte de nieuwe E-thermostaat en konden we ermee aan de slag. Als ik nu vroeger of juist later klaar ben op m'n werk, stel ik achter mijn bureau de kamertemperatuur alvast in. Dan is het lekker warm op het moment dat ik de huiskamer binnenkom. Ik heb helaas nog geen telefoon waarmee ik de thermostaat kan bedienen, maar dat lijkt me wel heel handig." Op de vraag of Caspar de E-thermostaat aan zijn vrienden zou aanraden, reageert hij duidelijk. "Ja, qua gebruiksgemak, besparingen en mogelijkheden is dit mooie apparaatje echt een vooruitgang ten opzichte van andere klokthermostaten."