Europese primeur voor Essent: via sms elektrische auto laden

13 september 2012
Europese primeur voor Essent: via sms elektrische auto laden

Bezitters van een elektrische auto kunnen voortaan zonder abonnement hun auto opladen bij de snellaadstations van Essent. Ze betalen de laadbeurt via sms. Essent is het eerste bedrijf in Europa dat laden via sms op deze manier aanbiedt.

Het unieke van de nieuwe service is dat gebruikers zich niet vooraf hoeven aan te melden. Ook is er geen laadpas of -abonnement nodig. Via een sms-bericht wordt de laadsessie gestart en beëindigd. De dienst wordt aangeboden vanaf 15 september.

13 september 2012

Drempels wegnemen: iedereen kan laden

‘Met deze slimme betaalmogelijkheid willen we de drempels wegnemen voor niet-abonnees die gebruik willen maken van onze snellaadstations’, zegt Pascal Rammers, Project Development Manager van Essent.

13 september 2012

Opladen mislukt vaak door ongeschikte laadpas

Essent registreerde in de afgelopen maanden meer dan 100 personen die gebruik wilden maken van een snellaadstation, maar bij wie het niet lukte omdat ze een ongeschikte laadpas en –abonnement hadden. Een mobiele telefoon met sms-mogelijkheid heeft iederéén wel.

13 september 2012

Hoe werkt sms-laden?

Gebruikers van het snellaadstation sturen een sms-bericht naar het nummer dat op het station is vermeld. Microincasso, zoals de nieuwe bestel- en betaalmethode heet, vraagt gebruikers vervolgens per sms eenmalig om hun bankrekeningnummer, zodat laadbeurten in rekening kunnen worden gebracht. Daarna kan de laadsessie worden gestart. Wanneer de gebruiker de laadbeurt per sms beëindigt, ontvangt hij een sms-bericht, waarin staat welk bedrag via Microincasso wordt afgeschreven.

13 september 2012

Betaalveiligheid staat voorop

Microincasso zet nadrukkelijk in op de veiligheid van de betaalmethode. Na de eerste keer snelladen ontvangt de gebruiker eenmalig één cent op de betaalrekening met het verzoek om de daarbij vermelde code per sms terug te sturen. Daarmee worden bankrekeningnummer en telefoonnummer aan elkaar gekoppeld en wordt misbruik onmogelijk gemaakt.

13 september 2012

Over Microincasso

Microincasso is een nieuwe bestel- en betaalmethode voor producten en diensten tot 50 euro die vrijwel alle aankoopdrempels weghaalt. Een simpel sms’je en het product is niet alleen besteld, maar ook meteen betaald. CM, bedenker van Microincasso, doet er alles aan om de implementatie zo eenvoudig mogelijk te houden. CM is de grootste zakelijke SMS-leverancier van Nederland.

meer over: elektrisch_rijden


Citaten

  • “Laden via sms is een grote stap voorwaarts om het laden van elektrische auto’s toegankelijker te maken.” Pascal Rammers, Essent

  • “E-rijders die incidenteel pijlsnel hun elektrische auto willen opladen kunnen nu zonder zich vooraf aan te melden gebruikmaken van deze publiek toegankelijke oplaadinfrastructuur.” Pascal Rammers, Essent

  • "De technologie die we gebruiken om via sms te laden is onder meer al ingezet bij het Glazen Huis van 3FM. En in mei werd de betaaldienst geïntroduceerd in een krantenautomaat. Ook voor de toepassing bij de snellaadstations van Essent is Microincasso uitstekend geschikt" Xander de Jong van CM, het bedrijf achter Microincasso

Geplaatst: 13 september 2012