Essent wint 'groene energieveiling' ANWB

28 maart 2012

Essent heeft met het product Windkracht 220 de ‘groene energieveiling’ van de ANWB gewonnen. Leden van de ANWB die zich hebben ingeschreven voor de energieveiling kunnen nu kiezen voor een van de twee beste aanbiedingen.

Door ANWB Collectief Ledenvoordeel is vooraf als voorwaarde gesteld dat de deelnemende leveranciers alleen tarieven voor de levering van groene energie mogen aanbieden, ofwel 100% groene stroom. Vanwege het duurzame karakter van deze veiling deed Essent mee en won. Ruim 52.000 ANWB-leden schreven zich in als belangstellenden voor deze veiling. Zij ontvangen de twee beste aanbiedingen (van Essent en nummer 2 NL Energie) en kunnen nu zelf kiezen of zij daarvan gebruik willen maken.

Energy generation
28 maart 2012

Windkracht 220: stroom van Nederlandse windmolens

Essent biedt de deelnemers van de energieveiling het product Windkracht 220; elektriciteit die voor 100% wordt opgewekt door Nederlandse windmolens. Hierdoor is het een van de schoonste vormen van energieopwekking van groene energie, omdat er geen CO2 vrijkomt.

Essent is in Nederland de grootste producent van duurzame energie. Dankzij onze klanten die kiezen voor groene energie investeren wij in innovatieve duurzame productiemogelijkheden in Nederland. Zo werken we samen, met de ANWB-leden, aan een schonere toekomst.

28 maart 2012

De veiling

De aanbieding van Essent eindigde als beste op de veiling die live via internet te volgen was. Job Muurmans, manager Partnerships & New Business Essent: ’We hebben bewust gekozen om deel te nemen aan juist deze veiling vanwege het duurzame karakter. Consumenten die zich hebben ingeschreven op de veiling krijgen hiermee een scherp tarief op energie inclusief het unieke en duurzame product Windkracht 220.’

Geplaatst: 28 maart 2012