Essent werkt samen met AlertMe aan slimme energieoplossingen voor huishoudens

01 november 2012
Logo Alert me

Essent, het grootste energiebedrijf van Nederland, en AlertMe Ltd., pionier op het gebied van huisautomatisering, kondigen vandaag hun samenwerking aan met de commerciële lancering van E-inzicht - de nieuwe en unieke slimme energietoepassing. De service wordt vandaag gelanceerd met een uitgebreide mediacampagne en is nu voor huishoudens in Nederland beschikbaar.

  • E-inzicht controleert de efficiëntie van huishoudelijke apparatuur, bedient apparatuur op afstand en adviseert omtrent gebruik
  • Cloud-technologie voor een nieuwe en unieke service van het grootste energiebedrijf van Nederland

E-inzicht biedt klanten thuis een AlertMe-hub, twee slimme stekkers en een persoonlijke login, waarmee aangesloten apparaten overal en altijd via het internet of een smartphone gecontroleerd en op afstand aangestuurd kunnen worden.

Daarnaast kunnen klanten huishoudelijke apparatuur vergelijken met nieuwe apparatuur op de markt; dit gebeurt door actuele onafhankelijke gegevens van websites in Nederland met elkaar te vergelijken. E-inzicht vergelijkt de prestatie en berekent de besparing die klanten kunnen behalen door een oud model te vervangen door een meer energie-efficiënt model.

Essent - een dochteronderneming van RWE - koos voor AlertMe als partner omdat deze onderneming in staat is om een geïntegreerd platform aan te bieden, waarmee het energiebedrijf de komende twee jaar een aantal slimme energieoplossingen kan uitrollen.

Mary Turner, CEO van AlertMe: ‘Om efficiënter te kunnen zijn, moeten klanten eenvoudig toegang hebben tot eenvoudig te begrijpen informatie, hulp en adviezen en ze moeten diensten in hun woning kunnen beheren. In onze samenwerking met Essent dragen wij bij aan de beschikbaarheid van slimme energieoplossingen waarmee gezinnen in staat zijn om de energierekening te verlagen, huishoudelijke apparatuur op afstand te besturen en uiteindelijk beter geïnformeerd en efficiënter worden.’

Ivor Kusters, programmamanager Smart Energy van Essent: ‘Klanten rekenen op eenvoudig te gebruiken diensten die relevant zijn. Met het AlertMe-platform kan Essent slimme modulaire diensten leveren, die zo eenvoudig mogelijk gehouden kunnen worden. Essent ontwikkelt slimme energieoplossingen die gemak, inzicht en beheer bieden voor de manier waarop mensen energie gebruiken. Met E-inzicht stellen wij onze klanten in staat om vast te stellen welke apparatuur te veel energie verbruikt.’

De beschikbaarheid van slimme meters en diensten voor energiebeheer in woningen geldt als belangrijkste katalysator voor de versnelling van de ontwikkeling van de groeiende markt voor huisautomatisering. Naar verwachting speelt West-Europa een vooraanstaande rol voor slimme diensten voor huishoudens, met een voorspeld aantal van 23 miljoen slimme systemen in woningen tot 2015 en 46 miljoen tot 2020. Daarnaast is deze markt in West-Europa naar verwachting goed voor ruim € 7,7 miljard aan omzet tot 2017.*

01 november 2012

Over AlertMe Ltd.

AlertMe werd in 2006 opgericht en houdt zich bezig met intelligente automatisering van energie- en geautomatiseerde huishoudelijke voorzieningen, niet alleen voor eindverbruikers maar via partners ook voor energiebedrijven, telecombedrijven en de detailhandel.

Via een cloud-gebaseerd platform en een AlertMe-hub in de woning zijn consumenten in staat een groot aantal huishoudelijke apparaten bij te houden, aan te sturen en te automatiseren.

Online en via de smartphone is de consument in staat om energieverbruik, verwarming en koeling, huisbewaking en nieuwe energiebronnen zoals fotovoltaïsche elektriciteit altijd en overal bij te houden.

Daarnaast krijgen consumenten door middel van de datadiensten van AlertMe meer inzicht in energieverbruik en tips over hoe je je energie efficiënter kunt gebruiken.

In AlertMe participeren Good Energies, Index Ventures, Chrysalix SET Venture Partners, VantagePoint Capital Partners en British Gas.

* "Bill Ablondi Strategy Analytics Smart Home Outlook for Western Europe", 3 september 2012

meer over: smart_energy


Geplaatst: 01 november 2012