Essent maakt prestaties klantenservice transparant

04 juli 2012

Iedereen kan vanaf nu zien hoe de klantenservice van Essent presteert. Als eerste energiebedrijf in Nederland heeft Essent namelijk het Convenant Zelfregulering Klantenservice ondertekend.  

Prestaties klantenservice van Essent

Enige tijd geleden heeft de Klantenservice Federatie een convenant opgesteld naar aanleiding van Kamervragen over de kwaliteit van klantenservice bij Nederlandse bedrijven. Doel van dit convenant is het maken van heldere afspraken over de kwaliteit van de service aan klanten. Essent is aangesloten bij de Klantenservice Federatie en heeft maandag als eerste Nederlandse energiebedrijf het convenant getekend. Ook bedrijven als Vodafone en ING deden dat.  

04 juli 2012

Inzicht in wachttijd, kosten, klanttevredenheid en succesvol contact

In het convenant committeren de deelnemende bedrijven zich aan goede klantenservice en transparantie. Er zijn vier prestatie-indicatoren opgesteld waarover de bedrijven open en eerlijk communiceren naar de klant: de kosten van de telefonische klantenservice, de wachttijd, de klanttevredenheid en of de eerste verbinding doeltreffend is. ‘Deze indicatoren geven onze klanten helder inzicht in bijvoorbeeld de wachttijd als hij onze klantenservice wil bellen’, zegt Joost Fröhlich, manager Klantenservice bij Essent. ‘We werken trouwens aan een versie waarbij je ‘real time’ kunt zien hoe de wachttijd is. Dan kun je beslissen om die te accepteren, of zonodig op een rustiger moment te bellen.’

Bekijk de prestaties van de klantenservice van Essent  

meer over: service

Citaten

  • ‘We geven onze klanten helder inzicht in bijvoorbeeld de wachttijd als hij onze klantenservice wil bellen.’ Joost Fröhlich, manager Klantenservice

Geplaatst: 04 juli 2012

  • image

    Essent heeft het convenant ondertekend van de Klantenservice Federatie. Zo bewaken we de kwaliteit van onze klantenservice.

    Over onze klantenservice