Essent in de elektrische race voor E-Mobility Awards

10 september 2012

Wat zijn de meest vooruitstrevende bedrijven als het gaat om elektrisch rijden? Op die vraag komt een antwoord tijdens de uitreiking van de allereerste E-Mobility Awards op vrijdag 14 september. Energiebedrijf Essent, dat al sinds 2009 werkt aan de doorbraak van elektrisch vervoer in Nederland, dingt met 3 inzendingen mee naar zowel de publieks- als de juryprijzen.

Essent in de elektrische race voor E-Mobility Awards

De E-mobility Awards zijn in het leven geroepen door de Professional Passionate Electric Rally en DOET, de branchevereniging voor elektrisch vervoer. Met het initiatief beogen zij organisaties die werken aan de groei van elektrisch vervoer aan te moedigen. En een platform te bieden om anderen te inspireren.

10 september 2012

Essent maakt elektrisch rijden bereikbaar en gemakkelijk

Mira Huussen, als directeur New Energy bij Essent verantwoordelijk voor elektrisch rijden, licht toe: ´Wij denken dat onze inzendingen ervan getuigen dat we innovatief zijn en zo elektrisch rijden voor onze klanten bereikbaar en gemakkelijk maken. En dat kunnen we omdat we zelf elektrisch rijden; wij brengen het daadwerkelijk in de praktijk.´

10 september 2012

Prijzen in 3 categorieën

Er worden prijzen uitgereikt in de volgende categorieën:

 • Beste organisatie ‘Stimulering elektrisch vervoer medewerkers’
 • Beste organisatie ‘Transformatie bedrijfsprocessen naar elektrisch vervoer’
 • Beste nieuwe elektrisch-vervoer-bedrijfsconcept
10 september 2012

Driekoppige jury

De jury bestaat uit ANWB-voorzitter Guido van Woerkom, duurzaam ondernemer Ruud Koornstra en Roland Steinmetz, bestuurslid van DOET.

10 september 2012

Publieksprijs voor inzendingen met meeste stemmen

Naast de juryprijs is er in elke categorie ook een publieksprijs te winnen. Dat is die inzending die tussen zaterdag 8 september en donderdag 13 september de meeste stemmen van de websitebezoekers van het evenement weet te vergaren.

10 september 2012

Drie inzendingen van Essent

Essent doet mee aan de E-Mobility Awards met deze 3 inzendingen:

 1. Essent rijdt meer dan 1.000.000 elektrische kilometers

  Door onze medewerkers goede regelingen en faciliteiten te bieden stimuleert Essent het gebruik van elektrische leaseauto’s, poolauto’s en scooters. Daardoor hebben alle medewerkers samen al meer dan een miljoen kilometers afgelegd met elektrische vervoersmiddelen.

 2. Laden is een stuk gemakkelijker met de E-rijden-app

  Met de E-rijden-app van Essent wordt het opladen van een elektrische auto weer wat makkelijker.
  - Met deze gratis app kunnen elektrisch rijders navigeren naar alle openbare laadpunten in Nederland.
  - Ook laat de app zien of een laadpunt beschikbaar is, zodat je nooit voor een bezet laadpunt aankomt.
  - Met de app kun je het laden starten en stoppen zonder laadpas.
  - En ten slotte kun je zien hoeveel kWh er al geladen is, zonder bij de auto te kijken. Op die manier weet je wanneer de auto weer vol genoeg is voor de volgende rit. De E-rijden app is inmiddels al meer dan 1.700 keer gedownload.

 3. Snelladen zonder abonnement: laden via sms

  Essent’s nieuwste laadinnovatie is sms-laden voor niet-abonnees. Met deze dienst kunnen elektrisch rijders zonder abonnement (of rijders die hun pas niet bij zich hebben):
  - via een sms-bericht het opladen aan een snellaadpunt van Essent starten en stoppen. Zij hoeven zich daarvoor niet vooraf aan te melden; betalen doe je via incasso.
  - via internet de laadsessies en betalingen inzien.
  - een sms ontvangen wanneer de snellaadsessie (onverwacht) beëindigd is. Deze dienst wordt in de loop van september 2012 geïntroduceerd.

10 september 2012

Onderdeel van de Professional Passionate Electric Rally

De E-Mobility Awards zijn onderdeel van de Professional Passionate Electric Rally , die ook op vrijdag 14 september wordt gehouden. Deze 80 kilometer lange race voert zo’n 150 equipes in elektrische auto’s van het Olympisch Stadion in Amsterdam naar de Zaanse Schans. Daar gaan de deelnemers een poging doen om als ‘Langste elektrische-autoparade’ te worden opgenomen in het Guinness Book of Records.

meer over: elektrisch_rijdenCitaten

 • ‘Alle Essent-medewerkers samen hebben al meer dan 1.000.000 kilometers afgelegd in elektrische auto’s.’ Mira Huussen, directeur New Energy bij Essent

 • ‘Wij maken elektrisch rijden voor onze klanten bereikbaar en gemakkelijk.’ Mira Huussen, directeur New Energy bij Essent

Geplaatst: 10 september 2012