Essent/RWE en Renault zetten nieuwe stap in doorbraak elektrisch rijden

05 april 2012

Na Nederland werkt Essent/RWE ook in Duitsland samen met autofabrikant Renault aan de implementatie van elektrisch rijden. Dealers van Renault in Nederland en Duitsland worden door Essent/RWE voorzien van oplaadproducten. Niet eerder is oplaadtechniek voor elektrische auto's in Europa op zo'n grote schaal uitgerold.

In totaal hebben 550 Renault-dealers in beide landen tot dusver laadinfrastructuur besteld. En bij meer dan 300 daarvan is de techniek al geïnstalleerd. De dealers kunnen hun klanten nu demonstreren hoe eenvoudig en veilig het laadproces thuis verloopt. Kopers van een Renault uit het elektrische, zogenaamde Z.E.-gamma, kunnen vervolgens gemakkelijk een oplaadpunt voor thuis bestellen.

Essent/RWE en Renault zetten nieuwe stap in doorbraak elektrisch rijden
05 april 2012

Elektrische auto’s rijden op groene stroom uit windmolens

Nederlandse Renault-rijders kunnen daarmee hun auto opladen met groene stroom uit Nederlandse windmolens (WindStroom). Met de bijbehorende laadpas van Essent krijgen elektrisch rijders toegang tot het landelijke netwerk van openbare laadpunten in Nederland. Bij een groot aantal van deze laadpunten kan de auto op afstand worden geladen via de speciale E-rijden-app van Essent.

05 april 2012

In toekomst nog meer dealers met oplaadtechniek

In beide landen wil Renault het aantal dealers dat de oplaadtechniek aanbiedt verder uitbreiden.

Dealers Renault Z.E. in Nederland

Geplaatst: 05 april 2012