Energie nieuwe concertlocatie Ziggo Dome 100% groen

23 mei 2012

De Ziggo Dome, de nieuwe concertlocatie in Amsterdam Zuidoost, gaat 100% groene energie gebruiken. Dat gebeurt met warmte/koude-opslag, een vorm van duurzame bodemenergie, en groene stroom van Essent.

De Ziggo Dome, die juni aanstaande open gaat, maakt voor 100% gebruik van duurzame energie. “Een logische keuze om invulling te geven aan het MVO-beleid,” volgens commercieel directeur Danny Damman van Ziggo Dome. Duurzame energieopwekking voorkomt extra mileubelasting.

Energy generation
23 mei 2012

Eigen warmte/koude-opslaginstallatie

Ziggo Dome heeft een eigen warmte/koude-opslaginstallatie voor haar energievoorziening. Warmte/koude-opslag (WKO) is een duurzame techniek waarmee gebruik wordt gemaakt van de energie die in de bodem en het grondwater aanwezig is.

23 mei 2012

Twee diepe bronnen geboord voor opslag

Ziggo Dome heeft met toestemming van de gemeente Amsterdam op het achterterrein twee diepe bronnen geboord om de eigen warmte/koudeopslag te verwezenlijken.

23 mei 2012

In de zomer koeling, in de winter verwarming

Tijdens evenementen wordt de concertzaal gekoeld. De warmte die hierbij vrij komt wordt in het grondwater opgeslagen. Diezelfde warmte wordt aan het grondwater ontrokken wanneer in de winter de Ziggo Dome moet worden verwarmd.

23 mei 2012

Energie besparen en CO2-uitstoot voorkomen

Het doel van Ziggo Dome met de WKO-installatie is om een bijdrage te leveren aan de besparing van fossiele brandstoffen en het voorkomen van CO2-uitstoot.

23 mei 2012

Groene stroom uit windpark Westereems

Voor de overige benodigde energie in Ziggo Dome is gekozen voor groene stroom, opgewekt door Nederlandse windmolens: Windkracht 220 van Essent. Het is 100% groene stroom van eigen bodem, afkomstig uit windmolenpark Westereems.

23 mei 2012

Energiebehoefte volledig gedekt met duurzame energie

Ziggo Dome vergroent het elektriciteitsverbruik bewust gelijk vanaf de start, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Met gebruik van duurzame energie dekt Ziggo Dome haar volledige energiebehoefte.

23 mei 2012

Over de Ziggo Dome

De Ziggo Dome opent 24 juni haar deuren voor het publiek met een concert van Marco Borsato. De concertlocatie biedt ruimte aan zo’n 17.000 bezoekers.

Geplaatst: 23 mei 2012