DutchView en Essent slaan de handen ineen voor duurzame co-creatie

11 september 2012

DutchView, Nederlands grootste dienstverlener op het gebied van televisietechnologie zet, in samenwerking met energiebedrijf Essent, weer een stap in het duurzamer maken van haar bedrijfsvoering. Dit noemt DutchView sustainable broadcasting.

DutchView en Essent slaan de handen ineen voor duurzame co-creatie
11 september 2012

In co-creatie

Essent ontwikkelt op maat gemaakte duurzame proposities voor haar zakelijke klanten. Dit doet Essent in co-creatie met diverse partners en met haar klanten. Xander van Mechelen, manager Business Development van Essent Grootzakelijk: ‘We merken dat het voor bedrijven niet altijd even helder is welke mogelijkheden voor verduurzaming er zijn. DutchView en Essent zijn hierover in gesprek geraakt. Het blijkt dat Essent haar kennis op het gebied van duurzaamheid goed kan inzetten voor de duurzame ambities van DutchView. Hierbij betrekt Essent diverse partners om in co-creatie tot geschikte oplossingen te komen. Samen met deze partners en met DutchView hebben we een aantal duurzame voorstellen ontwikkeld die de komende tijd geïmplementeerd gaan worden’:

  • Zon; decentrale opwek van energie biedt mogelijkheden om direct en zeer zichtbaar te verduurzamen. Essent en DutchView werken samen naar de meest geschikte toepassing, waarbij er wordt gekeken naar mogelijkheden om zowel DutchView als haar medewerkers te betrekken.

  • Verlagen CO2 footprint; DutchView wil inzicht opbouwen in het huidige energieverbruik van het productie proces in de diverse studio’s. In samenwerking met Essent en partners zal dit verbruik in detail geregistreerd gaan worden. Het doel is om dit inzicht te gebruiken om zo de klanten van DutchView te informeren om energiebesparing mogelijk te maken.

  • Elektrisch vervoer; logistiek is een belangrijk en essentieel aspect van de bedrijfsvoering van DutchView. Met Essent gaat DutchView vaststellen welke mogelijkheden er zijn om binnen deze logistieke behoefte te verduurzamen, effectief én economisch verantwoord. DutchView heeft hiertoe al stappen gezet met de recente investeringen in duurzame regiewagens (DV8 en 9).

  • WindStroom; momenteel onderzoeken Essent en DutchView de mogelijkheden voor het leveren van volledig groene en schone energie aan medewerkers van DutchView. Deze duurzame propositie wordt tegen een scherp tarief aangeboden. WindStroom is de benaming voor stroom die voor 100% wordt opgewekt door Nederlandse windmolens.

11 september 2012

Sustainable Broadcasting

DutchView wil haar klanten de beste en meest innovatieve producten bieden. Daarnaast ziet DutchView een onomkeerbare trend richting duurzaamheid en voelt het bedrijf zich verantwoordelijk om als eerste een stap te zetten naar verduurzaming van het productieproces. Een partnership met Essent sluit naadloos bij deze ambitie aan. Nico Roest, directeur DutchView: ‘DutchView vindt het van groot belang om daar waar mogelijk haar processen sustainable te maken en daarmee bij te kunnen dragen aan meer duurzame TV- en multimedia producties. Dat proberen wij op zo veel mogelijk manieren te doen. Denk bijvoorbeeld aan onze regiewagens de DV8 en DV9, waarbij je ziet dat onze productiemiddelen direct tot gevolg hebben dat er minder uitstoot is. Het maatwerk samen met Essent brengt ons daarbij weer een aantal stappen dichter bij onze doelen. Wat deze samenwerking verder aantrekkelijk maakt, is de diversiteit en de mogelijkheid voor veel medewerkers en klanten om hier aan mee te kunnen werken en voordeel van te hebben. Wij kijken dan ook erg uit naar de geplande stappen.’

De bijzondere samenwerking tussen DutchView en Essent zal vanaf september van start gaan. Uiteraard gaan we er van uit dat de bovenstaande stappen weer zullen leiden tot nieuwe verduurzamingsinitiatieven.

Relevante links
www.dutchview.nl

Citaten

  • ‘Essent kan haar kennis op het gebied van duurzaamheid goed inzetten om Dutchview te helpen haar duurzame ambities waar te maken.’ Xander van Mechelen, manager Business Development van Essent Grootzakelijk

  • ‘DutchView vindt het van groot belang bij te kunnen dragen aan meer duurzame TV- en multimediaproducties door daar waar mogelijk onze processen sustainable te maken.’ Nico Roest, directeur DutchView

Geplaatst: 11 september 2012