Snelladers met sms-laden nu op laadpuntenkaart

28 september 2012

Die snellaadpunten waar elektrisch rijders hun auto per sms kunnen laden staan nu ook op de laadpuntenkaart van energiebedrijf Essent.

De laadpuntenkaart bevat allerlei handige informatie over ruim 2.760 openbare Nederlandse laadpunten, waarvan 38 snellaadpunten. Daaraan is nu informatie over sms-laden toegevoegd.  

28 september 2012

Handig hulpmiddel bij zoeken naar een laadpunt

De kaart is een handig hulpmiddel voor bezitters van een elektrische auto: zij kunnen nu eenvoudig zien waar ze in de omgeving de accu van hun voertuig kunnen opladen. Het overzicht van de laadpalen, gelanceerd in februari van dit jaar, is al bijna 5.000 keer geraadpleegd.  

Laadpuntenkaart
28 september 2012

Sms-laden: geen abonnement of laadpas nodig

Dankzij de door Essent ontwikkelde laadmogelijkheid per sms is het niet langer nodig om een snellaadabonnement en laadpas te hebben. Gebruikers van onze snellaadpunten hoeven zich vooraf ook niet aan te melden; via een sms-bericht kunnen zij hun laadsessie simpel starten en stoppen.  

28 september 2012

In test alleen sms-laden bij snelladers Essent

Vooralsnog kunnen e-rijders alleen bij de 6 snellaadpunten van Essent in Amsterdam en Leeuwarden gebruikmaken van sms-laden. Afhankelijk van het succes van de pilot wordt dit later ook mogelijk bij reguliere laadpunten.  

meer over: elektrisch_rijden


Citaten

  • “Laden via sms is een grote stap voorwaarts om het laden van elektrische auto’s toegankelijker te maken.” Pascal Rammers, E-rijden developer Essent

Geplaatst: 28 september 2012