Run op E-thermostaat: al meer dan 10.000 stuks geleverd

16 maart 2012

De E-thermostaat, de via smartphones op afstand te bedienen kamerthermostaat, is razend populair. In drie maanden tijd heeft Essent er al meer dan 10.000 van verkocht. In die periode heeft het energiebedrijf het apparaatje samen met gebruikers verder verbeterd.

Zo kunnen gebruikers voortaan het klokprogramma ook met de app op hun smartphone of tablet instellen. Bovendien kunnen gebruikers voortaan online de temperatuur in huis zien, net als het verloop van de temperatuur door de dag heen.

De bij de E-thermostaat behorende app is al meer dan 13.000 keer gedownload.

Mijn E
16 maart 2012

Over de E-thermostaat

De E-thermostaat is een kamerthermostaat die met een smartphone of tablet-pc op afstand hoger of lager gezet kan worden. Het product maakt onderdeel uit van de nieuwe productlijn ‘Mijn-E’ die consumenten slimme energieoplossingen levert die hen helpen om inzicht te krijgen in het energieverbruik. En daarmee grip op de energierekening.

16 maart 2012

Nog meer slimme producten op komst

Op termijn brengt Essent ook producten op de markt die inzicht geven in het energieverbruik en waarmee apparaten en verlichting via apps kunnen worden bestuurd. Ook komen er nieuwe toepassingen die aansluiten slimme energiemeters. Die zullen vooral gericht zijn op het effectief inzetten van duurzame, maar onvoorspelbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Geplaatst: 16 maart 2012

 • Eddy ten Brink

  image

  Lees meer over Eddy's ervaring met de E-thermostaat
  Wat vindt Eddy ten Brink van de E-thermostaat?

  Eddy ten Brink

  "De E-thermostaat is erg gebruiksvriendelijk en zorgt altijd voor de juiste temperatuur in huis"

  Naam:
  Eddy ten Brink
  Woonplaats:
  Lemmer
  Beroep:
  Process manager
  Relatie:
  Getrouwd, een thuiswonende zoon en een dochter die alleen in het weekend thuis is

  Van klokthermostaat naar E-thermostaat
  "We hadden altijd een klokthermostaat en die zocht continu naar de juiste temperatuur in huis. Met als gevolg dat onze cv-ketel altijd aan het werk was en de temperatuur in huis enorm schommelde." Na de installatie van de E-thermostaat zag Eddy meteen verschil. "Ik stel nu eenvoudig een dagprogramma in via mijn computer. Daarnaast kan ik heel gemakkelijk via mijn smartphone de temperatuur in huis aanpassen, waar ik ook ben. Dat is helemaal een fluitje van een cent. Ander voordeel: de temperatuur schommelt niet meer maar is constant."

  "Twee gaatjes, twee draadjes en hij werkt"
  "De E-thermostaat doet het begrip 'plug & play' eer aan. Je hangt de nieuwe thermostaat op dezelfde plek als je oude. Daarvoor boor je twee gaatjes en sluit je twee draadjes aan. Je stopt de batterij erin, en klaar is Kees. Het enige wat je dan nog moet doen is de hub in het stopcontact steken en het kabeltje in een vrije poort van je router drukken."

  Op afstand bestuurbare thermostaat
  Eddy gebruikt de E-thermostaat bijna dagelijks op afstand, met plezier. "Mijn vrouw heeft onregelmatige werktijden en belt vaak dat ze eerder of juist later thuiskomt. Als ik zo'n telefoontje krijg, pas ik meteen de temperatuur in huis aan via de app op mijn telefoon. Oja, pas gingen we een dagje weg in het weekend en ik bedacht me onderweg dat de verwarming nog aan stond. Met m'n smarthpone zette ik toen meteen de thermostaat een paar graden lager. Zo bespaar je toch behoorlijk op je energierekening. Het is ook nog eens leuk om te doen."

   

 • Caspar Calis

  image

  Lees meer over Caspar's ervaring met de E-thermostaat
  Wat vindt Caspar Calis van de E-thermostaat?

  Caspar Calis

  "Ik kan nu gewoon op m'n werk de kamertemperatuur instellen"

  Naam:
  Caspar Calis
  Woonplaats:
  Nijemirdum
  Beroep:
  Accountspecialist backoffice USG People
  Relatie:
  Samenwonend

  "Nu een nog slimmere thermostaat"
  "We hadden de vorige slimme thermostaat van Essent al in huis en daar waren we erg enthousiast over. Dus toen Essent ons benaderde om de E-thermostaat te proberen, werden we wel heel nieuwsgierig naar de verbeteringen. Ik moet zeggen, we waren blij verrast. Vooral de mogelijkheid om de temperatuur in huis op afstand aan te passen, vind ik echt een uitkomst. Nu regel ik heel simpel op mijn laptop het weekprogramma, echt top."

  "Binnen tien minuten deed –ie het al"
  "De installatie ging makkelijk. Binnen tien minuten werkte de nieuwe E-thermostaat en konden we ermee aan de slag. Als ik nu vroeger of juist later klaar ben op m'n werk, stel ik achter mijn bureau de kamertemperatuur alvast in. Dan is het lekker warm op het moment dat ik de huiskamer binnenkom. Ik heb helaas nog geen telefoon waarmee ik de thermostaat kan bedienen, maar dat lijkt me wel heel handig." Op de vraag of Caspar de E-thermostaat aan zijn vrienden zou aanraden, reageert hij duidelijk. "Ja, qua gebruiksgemak, besparingen en mogelijkheden is dit mooie apparaatje echt een vooruitgang ten opzichte van andere klokthermostaten."