Meer dan 300 boeren kopen samen Groene Stroom in bij Essent

08 februari 2012

Meer dan 300 melkveehouders die zijn aangesloten bij FrieslandCampina hebben samen groene stroom ingekocht bij Essent. Ze besparen daarmee tot 15 procent op hun jaarlijkse energie-inkoop. De boeren die zijn aangesloten bij het inkoopcollectief kopen gezamenlijk ruim 15 miljoen kWh groene stroom in voor 2013. Dat is gelijk aan het verbruik van ongeveer 4.000 huishoudens.

De collectieve inkoop werd gedaan via het door Essent en FrieslandCampina geïnitieerde online platform EnergieContactPunt. Het is voor het eerst dat de bij FrieslandCampina aangesloten melkveehouders zo collectief groene stroom in konden kopen. ‘Verrassend veel melkveehouders hebben zich aangemeld’, zegt Jeroen de Laat, productmanager B2B bij Essent. ‘We willen dit collectief jaarlijks laten groeien, zodat nog meer melkveehouders kunnen profiteren van de collectieve inkoopvoordelen.’

08 februari 2012

EnergieContactPunt voor 'hulp' bij duurzame energie

Het EnergieContactPunt is erop gericht om samen met melkveehouders te helpen te komen tot een duurzame energievoorziening en zo uitstoot van broeikasgassen in de zuivelketen te verminderen. Via het EnergieContactPunt informeren Essent en FrieslandCampina melkveehouders bijvoorbeeld over mogelijkheden om duurzame-energieprojecten te starten. Komt het concreet tot een duurzaam project, dan kunnen de melkveehouders de energie via Essent leveren aan het net.

08 februari 2012

Op weg naar een duurzame zuivelketen

Voor het leveren van groene energie krijgen de veehouders de energieprijs (per kWh of m3), vermeerderd met een prijs voor de groencertificaten. Essent levert deze groencertificaten aan FrieslandCampina, waardoor de duurzame energie binnen de zuivelketen blijft. Dit draagt bij aan de doelstelling van FrieslandCampina om stapsgewijs te groeien naar een duurzame zuivelketen in 2020. Inmiddels hebben al ruim 300 melkveehouders belangstelling getoond voor de productie en levering van energie uit zon, wind of biomassa (mestvergisting).

08 februari 2012

EnergieContactPunt bereikbaar via Melkweb

EnergieContactPunt is voor FrieslandCampina-veehouders bereikbaar via Melkweb, de ledenwebsite van FrieslandCampina.

Geplaatst: 08 februari 2012