Girlsday: VMBO-meiden maken kennis met Essent’s ‘power women’

27 april 2012

Tal van technische bedrijven in heel Nederland openden donderdag 26 april hun deuren voor ruim 7.000 meiden. Ook Essent deed mee aan deze landelijke ‘Girlsday’. Het energiebedrijf verwelkomde 38 VMBO’ers op de Amercentrale in Geertruidenberg. Om ze daar kennis te laten maken met de schoonheid van techniek.

De groep meiden van het Willem van Oranje College uit Waalwijk maakten in een middag kennis met energietechniek en de vrouwelijke collega’s voor wie dit dagelijkse kost is. Zij leerden hoe je nu precies stroom maakt en hoe een elektrische auto werkt. Zij snuffelden rond in de grootste biomassacentrale van Nederland en knutselden een ‘zelfbouwzonnebloem’ die werkt op licht.

Girlsday
27 april 2012

PowerWomen: Essent zoekt technische toppers

Het landelijke initiatief Girlsday sluit perfect aan bij het streven van Essent om meer vrouwelijk technisch talent aan zich te binden. Of ‘Power Women’, zoals het energiebedrijf ze noemt. Essent biedt hun uitdagende technische functies op verschillende niveaus en op locaties door het hele land. Van engineer of analist tot teamleider op één van de vele locaties waar stroom wordt opgewekt.

27 april 2012

Girlsday: kennismaken met techniek en ict

Girlsday is een initiatief van VHTO om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ict. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens Girlsday kunnen jonge meiden deelnemen aan interessante activiteiten en kennismaken met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Geplaatst: 27 april 2012