Een grootzakelijk contract, in de tijd van een kop koffie

Online portal vernieuwd!

Als eerste in de markt: online offerte voor grootzakelijke bedrijven

Online een energiecontract afsluiten is niets nieuws voor particulieren en bedrijven met een kleinzakelijke aansluiting. Maar wél voor bedrijven met een grootzakelijke aansluiting. Essent is de eerste in de markt die dit mogelijk maakt!

Grootzakelijke bedrijven kunnen nu online:

  • De prijs berekenen
  • De offerte in detail bekijken
  • De offerte tekenen

Waarom is dit bijzonder?

Het opmaken van een offerte en het afsluiten van een contract is voor grootzakelijke bedrijven ingewikkelder. Zij kopen energie in tegen de dagprijs, dus een offerte is maar een dag geldig. Ook zijn er meer gegevens nodig. Verder betalen zij maandelijks voor het werkelijke verbruik, in plaats van een vast maandbedrag.

Het is ons gelukt hiervoor een oplossing te vinden. Daarmee zijn we de eerste in de markt! Een mooie prestatie én een uitdaging op zich. Want ook voor de bedrijven is het nieuw. De komende tijd gaan we bedrijven dus kennis laten maken met deze manier van offertes aanvragen en hen verleiden het eens te proberen.

Hieronder laten we zien hoe het eruit ziet op desktop. Natuurlijk zijn de designs ook voor mobiel optimaal gemaakt.

Offerte aanvragen: zo ziet het eruit!

Dit zijn de stappen die de bezoekers doorlopen.

Stap 1: gegevens invullen

In het eerste scherm vragen we gegevens. Alleen die gegevens die we echt nodig hebben. En rechts leggen we kort uit wat de bezoeker kan verwachten. Op mobiele apparaten staat dit onderaan.

Offerte

Stap 2: leveringsgegevens

In deze stap vragen we bezoekers om de EAN-code in te voeren voor de adressen waar zij een offerte voor willen.

Offerte

Met de EAN-code halen we automatisch de adresgegevens en leveringsgegevens op.
Offerte

Kleinverbruikers vullen nog even de klantsleutel in, zodat we toegang krijgen tot de gegevens die we nodig hebben.
Offerte

Stap 3: offerte bekijken en bijstellen

De prijs is berekend! 

Offerte

Nu kan de offerte nog aangepast worden. Met de knop Pin offerte zet de bezoeker een berekening vast. Daarna kan hij nieuwe berekeningen maken, bijvoorbeeld met extra groene producten of een andere einddatum. De eerste berekening blijft dan ook gewoon staan. Als de ideale offerte dan is gevonden, kan de rest van de berekeningen verwijderd worden met de knop Verwijder pin. Dan blijft alleen de offerte over waar we mee verder gaan.

Offerte

Ten slotte moeten we voor de berekening van de energiebelasting weten of het pand een verblijfsfunctie heeft en of er blokverwarming in het pand zit.
Offerte

Stap 4: Samenvatting bekijken en tekenen

Nu is de offerte helemaal afgerond. De bezoeker kan deze naar zichzelf mailen om hem intern te bespreken. Maar hij kan ook meteen digitaal ondertekend worden. Is de bezoeker zelf niet tekenbevoegd, dan kan hij het e-mailadres invullen van degene die wel kan tekenen. Het ondertekenen gaat ook helemaal online.

Offerte

Het energiecontract is getekend!

Klaar… en nu?

De komende tijd voeren we campagne! Met online banners en via social media brengen we het gemak van de online offerte onder de aandacht van bedrijven. We laten de advertentie aansluiten op de aankoopfase van de inkoper (See, Upper Think, Lower Think en Do). Ook hebben we de pagina over de offerte-aanvraag aangepast, zodat dit een goede landingspagina is voor de campagne. Ook gaan we natuurlijk meten en onderzoeken op welke plekken we nog kunnen verbeteren.


Op naar een succesvol salesseizoen!