Tarieven

 

 

 

Alles over uw energietarieven

U wilt weten wat u voor uw energielevering betaalt? En hoe de energieprijs is opgebouwd? Waar betaalt u eigenlijk energiebelasting voor? Op deze pagina vindt u de antwoorden op uw vragen over uw energietarieven.

 

 

 

Wat zijn mijn huidige tarieven?

Log in op Mijn Essent om uw tarieven in te zien. Bij uw overeenkomst ziet u de kosten voor uw huidige energielevering. 

Energiebelasting

Energiebelasting is een heffing over het verbruik van energie (aardgas, elektriciteit en bepaalde minerale oliën). De hoogte van de energiebelasting wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. De hoogte van deze energiebelasting is voor iedere energieleverancier gelijk. De overheid wil met deze belasting de CO2-uitstoot verminderen en het verbruik van energie terugdringen. 

Welke info hebben we van u nodig?

Veelgestelde vragen

Log in op Mijn Essent. Bij uw overeenkomst ziet u uw huidige tarieven

In uw overeenkomst staan de tarieven vermeld die u betaalt. Als u tarieven heeft afgesproken voor normaal- en daltarief, kunnen wij u niet factureren tegen het enkeltarief.

Energiebelasting is een heffing over het verbruik van energie (aardgas en elektriciteit). De hoogte van de energiebelasting wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. De hoogte van de energiebelasting is voor iedere energieleverancier gelijk. De overheid wil met deze belasting de CO2-uitstoot verminderen en het verbruik van energie terugdringen.

Wanneer u vroegtijdig uw overeenkomst beëindigt, brengen wij een opzegvergoeding in rekening. Voor grootverbruik en kleinverbruik stellen we een eenmalige factuur op.

Het weer, productieaanbod, veel of weinig voorraad, de olieprijs, het prijsniveau en geopolitieke ontwikkelingen bepalen de hoogte van de energieprijzen op het moment van inkoop. 

Enkel- en dubbeltarieven

Enkeltarief betekent dat u 24 uur per dag hetzelfde tarief betaalt voor elektriciteit. Bij dubbeltarief maakt u gebruik van zogenaamde normaal- en daltarieven. Tijdens de daluren betaalt u een lager tarief. In heel Nederland geldt het daltarief voor alle uren in het weekend en tijdens feestdagen. De ingangstijd van de daluren op werkdagen verschilt per provincie:

Noord-Brabant en Limburg, ma t/m vrij:

Normaaltarief 7.00 uur - 21.00 uur

Daltarief 21.00 uur - 7.00 uur

Overige provincies, ma t/m vrij:

Normaaltarief 7.00 uur - 23.00 uur

Daltarief 23.00 uur - 7.00 uur

De beste energieprijs voor u

Wilt u graag energieprijzen vergelijken? Bel onze klantenservice voor een gratis ContractCheck! Met één telefoontje weet u wat de beste keuze is voor u.

Doe de ContractCheck

Heeft u een aanbod ontvangen van een andere energieleverancier? En ziet er dat op het eerste gezicht aantrekkelijk uit? Het tarief per kWh/m3 komt op de energiemarkt tot stand en verandert dagelijks. Voor een juiste vergelijking moet de offerte van de andere leverancier op dezelfde dag als de offerte van Essent zijn gegenereerd. Bel onze klantenservice voor een gratis ContractCheck! Eén telefoontje en u weet wat de beste keuze is.

ContractCheck voor bedrijven

Energieprijzen vergelijken?
Laat uw telefoonnummer achter, wij bellen u meteen terug.

> Liever later gebeld worden?