Meterstanden

 

 

 

Alles over uw meterstanden

U wilt weten hoe u uw meterstanden doorgeeft? Wanneer u deze moet doorgeven? En hoe werkt het met een slimme en/of dubbele meter? Op deze pagina vindt u de antwoorden op uw vragen over uw meterstanden.

 

 

 

Meterstanden doorgeven

Log in op Mijn Essent. In Mijn Essent klikt u vervolgens op de melding 'Meterstanden doorgeven'. In het volgende scherm kunt u de meterstanden doorgeven van de gewenste aansluiting(en).

Wanneer meterstanden doorgeven?

Wanneer het tijd is om uw meterstanden door te geven, krijgt u van ons een notificatie per e-mail en we tonen een melding in Mijn Essent. Deze melding ziet u zodra u inlogt. Klik op de melding om de meterstanden van de desbetreffende aansluitingen door te geven.

Veelgestelde vragen

Log in op Mijn Essent. U ontvangt een melding als de meterstand(en) doorgegeven moet worden. Klik op de melding in de online omgeving en geef de meterstanden door van de benodigde aansluiting(en).

Wanneer het tijd is om uw meterstanden door te geven, krijgt u van ons een notificatie per e-mail en we tonen een melding in Mijn Essent. Wanneer u in deze melding doorklikt, komt u op het scherm waar u de meterstanden voor de desbetreffende aansluitingen kunt doorgeven.

We gebruiken uw meterstanden om uw werkelijke verbruik te berekenen. Dit verrekenen we dan met de termijnbedragen die u reeds heeft betaald. Op de jaarafrekening of eindafrekening staat het bedrag dat u terugkrijgt of moet bijbetalen.

Met een dubbele meter heeft u twee tarieven: één voor de piekuren en één voor de daluren.

De slimme meter is een gas- en elektriciteitsmeter waarbij de meterstanden automatisch gemeten en doorgestuurd worden.

Wat doen we met uw meterstanden?

Met uw meterstanden berekenen we uw werkelijke verbruik. Het werkelijke verbruik verrekenen we vervolgens met de termijnbedragen die u reeds heeft betaald. Op de jaarafrekening of eindafrekening staat het bedrag dat u terugkrijgt of moet bijbetalen.

Dubbele meter

Met een dubbele meter heeft u twee tarieven: één voor de piekuren en één voor de daluren.

Slimme meter

De slimme meter is een gas- en elektriciteitsmeter waarbij de meterstanden automatisch gemeten en doorgestuurd worden.