Corona en uw grootzakelijke energiecontract

We blijven bereikbaar voor u

Wat betekent de corona-uitbraak voor uw energiecontract?

De maatregelen rond de coronapandemie raken ons allemaal. Ook uw bedrijf. Natuurlijk kunt u op ons blijven rekenen en staat we klaar om uw vragen te beantwoorden. We zijn gewoon bereikbaar zoals u van ons gewend bent.

Vragen die ondernemers ons stellen rondom corona

Ja, u kunt uw termijnbedrag verlagen. Dat kan een slimme keuze zijn als verwacht de komende periode minder energie te verbruiken. U mag uw termijnbedrag tijdelijk met maximaal 20% verlagen.

In Mijn Essent Zakelijk kunt u heel makkelijk uw termijnbedrag verhogen of verlagen. Via 'Overeenkomsten' en 'Aansluitingen' kunt u het termijnbedrag wijzigen. Dat kan per overeenkomst.

Zonder meterstanden kunt u uw verbruik maximaal 20% verhogen of verlagen.

U kunt ons natuurlijk ook even bellen voor het aanpassen van uw termijnbedrag. Dat kan via 0900 - 600 9 600 (gebruikelijke belkosten).

Denk er wel aan om uw termijnbedrag weer te verhogen als u weer meer energie gaat verbruiken. Zo voorkomt u verrassingen achteraf.

De overheid helpt bedrijven die het financieel zwaar hebben door de corona-maatregelen. U kunt bijvoorbeeld uitstel van betaling aanvragen voor de energiebelasting en/ of de ODE (Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie).

Deze uitstel geldt alleen voor bedrijven die:

  • een telemetrische aansluiting hebben;
  • een aansluiting  hebben die maandelijks wordt gemeten.

Geldt dit voor u? Dan kunt u voor de maanden april, mei en juni 2020 uitstel van betaling krijgen. In oktober moet u de bedragen voor deze maanden alsnog betalen. Dat is best snel, dus reserveer er op tijd budget voor.

U kunt deze uitstelregeling zelf bij ons aanvragen via 0900 - 600 9 600 (gebruikelijke belkosten).

Als de crisis langer aanhoudt, kunnen de regels nog veranderen. De Rijksoverheid geeft u hier meer informatie over.

Met een aansluiting voor grootverbruik betaalt u maandelijks voor uw werkelijke verbruik. U heeft dus geen vast maandbedrag. Verbruikt u in deze periode minder, dan is uw energierekening dus automatisch lager. Hier hoeft u niets voor te doen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u ons natuurlijk gewoon even bellen. Onze adviseurs helpen u graag! U kunt ons op werkdagen bellen tussen 08.00 en 17.30 uur, via:

Contact met Essent073 850 1463

(gebruikelijke belkosten)

De overheid helpt ondernemers

Het verlagen van uw termijnbedrag helpt een beetje, maar voor veel bedrijven zijn er veel meer maatregelen nodig. Daarom wijzen we u ook graag op de maatregelen van de overheid om bedrijven te steunen. Denk hierbij aan:

  • Tijdelijke regeling tegemoetkoming loonkosten;
  • Extra ondersteuning voor zelfstandige ondernemers;
  • Versoepeling uitstel van betaling belasting en verlagen boetes;
  • Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering;
  • Rentekorting kleine ondernemers op microkredieten Qredits;
  • Tijdelijke borgstelling voor land- en tuinbouwbedrijven;
  • Overleggen over toeristenbelasting en cultuursector
  • Compensatieregeling getroffen sectoren;

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over deze maatregelen en hoe u deze aan kunt vragen. 

 

U kunt ook bellen met het Coronaloket van de Kamer van Koophandel. Dit loket is geopend op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur, via 0800-2117.

Afspraak met een energie-adviseur?

Misschien heeft uw bedrijf een afspraak met één van onze partners. Bijvoorbeeld voor een energie-advies of voor de installatie van zonnepanelen. Zeker nu is het een slimme stap om energie te gaan besparen! Maar het hangt van het type afspraak af of deze door kan gaan.

Even bellen

Het best kunt u even bellen met uw contactpersoon om de afspraak te bespreken. Natuurlijk volgen wij én onze partners de richtlijnen van het RIVM.