Betalingen

 

 

 

Alles over uw facturatie

U wilt weten hoe u uw factuur kunt inzien? En waar u uw betaalgegevens kunt wijzigen? Of toch liever per automatische incasso betalen? Op deze pagina vindt u de antwoorden op uw vragen over uw energie facturatie.

 

 

 

Factuur inzien

Log in op Mijn Essent. U vindt uw facturen onder 'Facturen'. Klik op de desbetreffende factuur om uw factuurdetails te openen. In dit overzicht kunt u filteren op 'Open' en 'Betaald'. Rechts ziet u de factuurdetails, waaronder status, vervaldatum, betaalwijze en rekeningnummer. Hier kunt u ook een pdf van uw factuur downloaden.

Betaalgegevens aanpassen

Log in op Mijn Essent. Uw betaalgegevens wijzigt u bij 'Bedrijfsgegevens' en dan 'Bedrijfsgegevens wijzigen'. Hier kunt u uw rekeningnummer wijzigen of betaalkenmerken aanpassen. 

Contact met Essent

Veelgestelde vragen

Log in op Mijn Essent. Uw facturen zijn te vinden in 'Facturen'. Wanneer u op de desbetreffende factuur klikt, worden de factuurdetails getoond. Verder kunt u filteren op 'Open' en 'Betaald'. Rechts staan de factuurdetails vermeld, waaronder de status, vervaldatum, betaalwijze en rekeningnummer. Ook kunt u hier de pdf van de factuur downloaden.

Log in op Mijn Essent. Uw facturatiegegevens wijzigt u in 'Betaalgegevens' middels knop 'Bedrijfsgegevens wijzigen'.

Log in op Mijn Essent. Uw termijnbedrag kunt u aanpassen door te klikken op 'Overeenkomsten'. Klik vervolgens op 'Aansluitingen' van de betreffende overeenkomst. In het detailscherm van de aansluiting past u het termijnbedrag aan middels 'Termijnbedrag wijzigen'.

Log in op Mijn Essent. In uw 'Betaalgegevens' bij het onderdeel 'Bedrijfsgegevens' selecteert u de optie 'Automatische incasso'. Daar vult u uw IBAN in en gaat u over op automatische incasso.

De leveringstarieven hebben betrekking op de energie (kWh/m3) die u gebruikt. Wat u uiteindelijk betaalt, de totale prijs van energie, bestaat uit meerdere componenten. U betaalt namelijk aan uw energieleverancier ook belasting en heffingen, en netwerkkosten. Essent draagt dat vervolgens af aan de overheid en netbeheerders. Belastingen en heffingen vormen ruim 40% van uw energierekening. Een ander groot deel van uw rekening wordt gevormd door de netwerkkosten. Dat is het tarief dat u betaalt voor het gebruik en onderhoud van het energienet.

Facturatievormen

Wanneer u minstens 1 grootverbruikaansluiting heeft bent u een grootzakelijke klant. Ook als u daarnaast nog veel kleinzakelijke aansluitingen heeft.

Facturatie op werkelijk verbruik

Voor uw grootverbruikaansluiting omtvangt u per maand een factuur op basis van werkelijk verbruik. U rekent gewoon af wat u de maand daarvoor heeft verbruikt.

Facturatie op basis van voorschot

Kleinverbruikaansluitingen worden afgerekend op basis van voorschotfacturatie. Per maand betaalt u een termijnbedrag. Aan het eind van het verbruiksjaar krijgt u geld terug of moet u geld op de jaarafrekening bijbetalen.


 

Termijnbedrag wijzigen

Log in op Mijn Essent. Uw termijnbedrag kunt u aanpassen door in het Dashboard te klikken op 'Overeenkomsten'. Klik vervolgens op 'aansluitingen' van het betreffende contract. In het detailscherm van de aansluiting past u het termijnbedrag aan middels 'Termijnbedrag wijzigen'.

Automatische incasso

Log in op Mijn Essent. In uw 'Betaalgegevens' selecteert u de optie 'Automatische incasso'.