Zonnepanelen: van advies tot onderhoud

Voor uw eigen stroomopwekking en voor grote projecten met zonnestroom

De voordelen van zonnepanelen via Essent

Van het verhuren van grond tot het installeren van zonnepanelen voor uw eigen verbruik, investeren in zonnepanelen kan op verschillende manieren. Met zonnepanelen via Essent is uw investering in goede handen. Wij werken samen met gespecialiseerde partners. Zo bieden we u een totaaloplossing voor zonnepanelen, van financiering tot onderhoud. 

 • Advisering en hulp bij subsidies
 • Deskundige en gecertificeerde partners
 • Volledige installatie, beheer en risicoafdekking

Zonnepanelen voor bedrijven: 3 opties

 1. Zonnepanelen voor uw eigen opwekking
 2. Zelf investeren in een groot project met zonnepanelen 
 3. Verhuur grond voor een groot project met zonnepanelen

Meteen uw kansen met een van onze experts bespreken?

Zonnepanelen voor de opwekking van uw eigen verbruik

Zonnepanelen op uw dak zijn een duurzame keuze én u bespaart op uw energierekening. Zo veel zelfs, dat u ze al binnen 6 tot 8 jaar terugverdient. Het hangt van uw locatie af hoeveel energie u zelf op kunt wekken. Sommige ondernemers hebben geen energierekening meer, omdat zij hun volledige energiebehoefte zelf opwekken.

Welke zonnepanelen het best bij u passen en welke subsidies u aan kunt vragen, hangt af van uw situatie. Dat hoeft u niet allemaal zelf uit te zoeken. Onze partner Volta Solar begeleidt u in het hele proces. Van advies over het type panelen en subsidie tot de installatie en onderhoud.

De voordelen van zelf uw energie opwekken

 • Advies over aanschaf en subsidies
 • Volledige service en onderhoud 
 • Installatie door gecertificeerde partner
Interesse? We bespreken graag uw mogelijkheden met u.
Zonnepanelen via Essent

Zelf investeren in een grote installatie zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een gezonde investering met een goed rendement. Zeker als u de investering via Essent regelt. Met onze partner Volta Solar bieden wij u zekerheid, innovatie en kwaliteit. 

Onze engineers zoeken altijd naar de meest optimale oplossing voor uw PV-installatie, zodat uw investering zo rendabel mogelijk is. We verzekeren uw zonnepanelen goed en monitoren ze op afstand. Ook garanderen we het aantal kWh. U weet dus zeker dat uw PV-installatie op de lange termijn maximaal blijft functioneren. 

 • Innovatieve en bewezen oplossingen
 • Minimaal risico op uw investering
 • Volledige installatie en service
Interesse? We bespreken graag de mogelijkheden met u!

Verhuur uw grond voor een grote installatie zonnepanelen

Uw veld vol zonnepanelen, zonder investeringskosten en risico voor u. Samen met onze partner Volta Solar huren wij graag uw grond om er een PV-installatie op te realiseren. We nemen de volledige investering, ontwikkeling en het beheer voor onze rekening. En we kunnen u aantrekkelijke voorwaarden bieden dankzij onze ruime ervaring en innovatieve systemen. 

Lokale verspreiding van stroom

Met ons peer-to-peer platform leveren we de stroom van uw veld aan lokale afnemers. Ook ondersteunen we energiecorporaties en andere initiatieven. 

De voordelen van uw grond verhuren voor zonnepanelen

 • Geen investeringskosten en risico voor u
 • Volledige ontwikkeling, realisatie en onderhoud 
 • Innovatieve systemen en oplossingen
Heeft u minimaal een hectare grond beschikbaar? We maken graag kennis met u!

Bespreek uw opties met onze adviseur

Heeft u interesse in zonnepanelen via Essent, dan maken we graag kennis met u. Vul uw telefoonnummer in en een adviseur belt u binnen 5 werkdagen terug. Samen bespreekt u uw mogelijkheden en wensen en u kunt al uw vragen stellen. Een gesprek kost u niets en u zit nergens aan vast.

 

Subsidies voor zakelijke zonnepanelen

De overheid stimuleert duurzame keuzes van ondernemers met verschillende subsidies. Welke subsidies u aan kunt vragen en welke subsidie voor u het meest voordelig is, hangt af van uw situatie. Uw adviseur kent de subsidies en bekijkt samen met u welke subsidies u het best aan kunt vragen. We kunnen u ook helpen met de aanvraag.

 • Stimulering Duurzame Energieproducten (SDE+)
 • Regeling Verlaagd Tarief voor coöperaties
 • Energie Investerings Aftrek (EIA)
 • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
 • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)
 • Regionale regelingen en subsidies

Volta Solar: betrouwbare partner in zonnepanelen

Volta Solar is onze betrouwbare en deskundige partner in zonnepanelen. Kiest u voor zonnepanelen, dan ondersteunt Volta Solar u in het hele proces. Van advisering tot installatie en onderhoud. Volta Solar is een dochteronderneming van Essent en al sinds 2007 een van de grootste spelers op het gebied van zonne-energie. 

Zonnepanelen via Essent