SDE++ subsidie aanvragen: Essent regelt het voor u

Subsidie aanvragen is makkelijk via Essent, wij regelen dit voor u. Bijvoorbeeld voor zonnepanelen. Met een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar zijn zonnepanelen een interessante investering. Zeker met de Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++). 

Quote timmerfabriek Kappert

Laat net als Edwin Kappert alles rondom zonnepanelen uit handen nemen:

  • Advies over subsidie en rendement
  • Installatie door gecertificeerde partner
  • Volledige service en onderhoud

Inschrijfronde najaar 2020

Wilt u dat wij u helpen met uw SDE-aanvraag? Laat het ons snel weten. De najaarsronde loopt van 24 november tot en met 14 december 2020. Het budget van deze ronde is 5 miljard euro.


Laat Essent uw subsidieaanvraag regelen

Investeren in zonnepanelen of andere duurzame maatregelen is extra voordelig met de SDE-regeling. Maak het uzelf makkelijk en laat ons uw aanvraag voor u doen. Dat doen we graag voor u en het kost u niets. 

Vul het formulier in en wij bellen u om uw aanvraag met u door te nemen. Dan kunnen wij uw SDE++ op tijd voor u aanvragen.

De najaarsronde loopt van 24 november tot en met 14 december 2020.

 

Veranderingen SDE+ in 2020

SDE+ wordt SDE++

In 2020 verandert de SDE+ subsidie. De nieuwe naam is SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie). Naast duurzame energieproductie valt dan ook CO2-reductie onder de regeling. 

Meer informatie over de SDE++ regeling

Zonnepanelen met SDE++ in 5 stappen

Wat is de SDE++?

De Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) stimuleert bedrijven en organisaties om duurzame energie te produceren en om CO2-reducerende technieken toe te passen. Groene energie kost vaak meer dan grijze energie. De SDE-regeling vergoedt het verschil tussen deze twee prijzen, over een periode van 15 jaar. 

Hoe werkt de SDE-subsidie?

De hoogte van de SDE hangt af van twee bedragen:
  • De kostprijs van groene energie (basisbedrag): bedrag gebaseerd op uw investeringskosten en de opbrengst van de zonnepanelen.
  • De marktprijs (correctiebedrag): berekend als de gemiddelde kostprijs per kWh van grijze energie in een jaar. 

Een hoge prijs voor grijze energie betekent een lagere subsidie. Het verschil dat de subsidie moet overbruggen, is dan namelijk klein. Andersom is de subsidie dus hoger bij een lage marktprijs. 

Ondergrens SDE++

De SDE++ heeft wel een ondergrens. Zakt de marktprijs onder deze grens, dan krijgt u geen vergoeding over het bedrag onder de ondergrens. Alleen over het bedrag boven de ondergrens kunt u subsidie krijgen. Uw maximale SDE++ is dus het bedrag tussen de ondergrens en uw prijs voor groene energie. 

Uitleg SDE++