Zonnepanelen en SDE+: Essent regelt het voor u

Met een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar zijn zonnepanelen een interessante investering. Zeker met de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Essent maakt het u makkelijk en vraagt deze subsidie voor u aan.

Quote timmerfabriek Kappert

Laat net als Edwin Kappert alles rondom zonnepanelen uit handen nemen:

  • Advies over subsidie en rendement
  • Installatie door gecertificeerde partner
  • Volledige service en onderhoud

Wilt u dat wij u helpen met uw SDE-aanvraag? Laat het ons snel weten, want de najaarsronde opent alweer op 29 oktober 2019.


Laat Essent uw subsidieaanvraag regelen

Investeren in zonnepanelen is extra voordelig met de SDE-regeling. Maak het uzelf makkelijk en laat ons uw aanvraag voor u doen. Dat doen we graag voor u en het kost u niets. 

Vul het formulier in en wij bellen u om uw aanvraag met u door te nemen. Dan kunnen wij uw SDE+ op tijd voor u aanvragen.

De najaarsronde opent op 29 oktober 2019.

Veranderingen SDE+ in 2019

Laatste aanvraagronde SDE+

De SDE+ stopt na 2019. In plaats daarvan komt er in 2020 een nieuwe regeling, de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie, of de SDE++. Deze is anders ingestoken dan de SDE+. Mis dus zeker deze aanvraagronde niet als u graag de SDE+ wilt aanvragen.

Transportindicatie netbeheerder

Deze aanvraagronde is voor het eerst een transportindicatie van uw netbeheerder nodig, waaruit blijkt dat uw netwerk voldoende capaciteit heeft voor de energie die u op wilt wekken.

Niet de eigenaar

Is iemand anders de eigenaar van de locatie waarvoor u de aanvraag doet? Dan moet u vanaf deze ronde een verklaring van toestemming van de eigenaar met uw aanvraag toesturen. 

Zonnepanelen met SDE+ in 5 stappen

Wat is de SDE+?

De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert bedrijven en organisaties om duurzame energie te produceren. Groene energie kost vaak meer dan grijze energie. De SDE-regeling vergoedt het verschil tussen deze twee prijzen, over een periode van 15 jaar. 

Hoe werkt de SDE-subsidie?

De hoogte van de SDE hangt af van twee bedragen:
  • De kostprijs van groene energie (basisbedrag): bedrag gebaseerd op uw investeringskosten en de opbrengst van de zonnepanelen.
  • De marktprijs (correctiebedrag): berekend als de gemiddelde kostprijs per kWh van grijze energie in een jaar. 

Een hoge prijs voor grijze energie betekent een lagere subsidie. Het verschil dat de subsidie moet overbruggen, is dan namelijk klein. Andersom is de subsidie dus hoger bij een lage marktprijs. 

Ondergrens SDE+

De SDE+ heeft wel een ondergrens. Zakt de marktprijs onder deze grens, dan krijgt u geen vergoeding over het bedrag onder de ondergrens. Alleen over het bedrag boven de ondergrens kunt u subsidie krijgen. Uw maximale SDE+ is dus het bedrag tussen de ondergrens en uw prijs voor groene energie.

SDE+ aanvragen: najaar 2019

De najaarsronde opent op 29 oktober 2019. Wij doen uw aanvraag graag voor u! 

Uitleg SDE+