SDE++ subsidie aanvragen: Essent regelt het voor u

Subsidie aanvragen is makkelijk via Essent, wij regelen dit voor u. Bijvoorbeeld voor zonnepanelen. Met een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar zijn zonnepanelen een interessante investering. Zeker met de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). 

Quote timmerfabriek Kappert

Laat net als Edwin Kappert alles rondom zonnepanelen uit handen nemen:

  • Advies over subsidie en rendement
  • Installatie door gecertificeerde partner
  • Volledige service en onderhoud

Inschrijfronde najaar 2021

De inschrijfronde van 2021 loopt van 5 oktober 2021 tot 11 november 2021. Heeft u hulp nodig met uw SDE-aanvraag? Vraag dan nu de SDE++ Service bij ons aan. We staan graag voor u klaar! 


Laat Essent uw subsidieaanvraag regelen

Investeren in zonnepanelen of andere duurzame maatregelen is extra voordelig met de SDE-regeling. Maak het uzelf makkelijk en laat ons uw aanvraag voor u doen. Dat doen we graag voor u en het kost u niets. 

Vul het formulier in en wij bellen u om uw aanvraag met u door te nemen. Dan kunnen wij uw SDE++ op tijd voor u aanvragen.

 

SDE+ is gewijzigd in SDE++

In 2020 is de SDE+ subsidie gewijzigd in SDE++ subsidie. De nieuwe naam is SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie). Naast duurzame energieproductie valt nu ook CO2-reductie onder de regeling. De verbreding van de SDE+ naar de SDE++ is een stapsgewijs proces.

In 2020 is al een flink aantal aanvullende technologieën in de SDE++ opgenomen. En er zijn naar verwachting nog meer andere technologieën die toegevoegd gaan worden. Momenteel werkt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) aan een eindadvies voor de basisbedragen SDE++-openstelling 2021.

Meer informatie over de SDE++ regeling

Zonnepanelen met SDE++ in 5 stappen

Wat is de SDE++?

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) stimuleert bedrijven en organisaties om duurzame energie te produceren en om CO2-reducerende technieken toe te passen. Groene energie kost vaak meer dan grijze energie. De SDE-regeling vergoedt het verschil tussen deze twee prijzen, over een periode van 15 jaar. 

Hoe werkt de SDE-subsidie?

De hoogte van de SDE hangt af van twee bedragen:
  • De kostprijs van groene energie (basisbedrag): bedrag gebaseerd op uw investeringskosten en de opbrengst van de zonnepanelen.
  • De marktprijs (correctiebedrag): berekend als de gemiddelde kostprijs per kWh van grijze energie in een jaar. 

Een hoge prijs voor grijze energie betekent een lagere subsidie. Het verschil dat de subsidie moet overbruggen, is dan namelijk klein. Andersom is de subsidie dus hoger bij een lage marktprijs. 

Ondergrens SDE++

De SDE++ heeft wel een ondergrens. Zakt de marktprijs onder deze grens, dan krijgt u geen vergoeding over het bedrag onder de ondergrens. Alleen over het bedrag boven de ondergrens kunt u subsidie krijgen. Uw maximale SDE++ is dus het bedrag tussen de ondergrens en uw prijs voor groene energie. 

Uitleg SDE++