Asbest verwijderen? 
Zonnepanelen ervoor terug!

Asbest saneren te duur?

Bent u eigenaar van een asbestdak in Nederland? Dan bent u vanaf 2024 verplicht om het asbest te verwijderen. Het dak asbestvrij maken en vervangen is een flinke investering.

Met DakVrienden ondersteunen wij bedrijven met het opruimen en vervangen van minimaal 800 m² asbestdak op basis van het meter-voor-een-meter-concept.

Wij vervangen een meter asbestdak voor een meter schoon dak. Als tegenprestatie verleent u voor een meter het opstalrecht van het dak aan Essent voor het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee zal Essent groene energie gaan opwekken gedurende 20 jaar. Na 20 jaar dragen wij de zonnepanelen kosteloos aan u over.

van asbest naar zonne-energie

Daarom kiezen voor DakVrienden

  • Samen lossen wij uw asbestprobleem op.
  • Na 20 jaar zijn de zonnepanelen van u.
  • Lopende garanties worden ook overgedragen.
  • Een belangrijke bijdrage leveren aan de opwekmogelijkheden van groene energie in Nederland.

Komt mijn dak in aanmerking?

Benieuwd of we u kunnen ondersteunen met het verwijderen van asbest?
Bekijk de Essent DakVrienden checklist hieronder:

  • Ik wil van mijn asbest af.
  • Ik heb minimaal 800 m2 dak (oost, west of zuid oriëntering).
  • Ik verleen voor 20 jaar het opstalrecht van mijn dak aan Essent.

Hoe word ik een DakVriend?

Is uw asbestdak voldoende groot en wilt u deelnemen aan DakVrienden van Essent? Vul dan onderstaand formulier in. Wanneer wij uw gegevens hebben ontvangen, nemen we contact op voor een intakegesprek. 

Bij mogelijke geschiktheid van het asbestdak bezoekt uw contactpersoon van Essent uw bedrijf om het dak te bekijken. Tijdens dit bezoek inventariseren we samen of we aan de slag kunnen gaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door deskundige en gecertificeerde partners. 

Benieuwd naar de ervaringen van manegehouder Lei?

Veelgestelde vragen over DakVrienden

Essent wil voor iedereen de nummer één in nieuwe energie zijn. Daarvoor richten we ons op het leveren van elektriciteit, gas en energiegerelateerde producten en diensten (“Energie+”) zoals zonnepanelen en isolatie, voor thuis, het (boeren)bedrijf en de sportaccommodatie. Daarnaast moeten in 2024 alle daken asbestvrij zijn volgens de wet. Dat is vooral in de agrarische sector een ingrijpend besluit. Deze sector is goed voor zo'n 80% van de asbestdaken en bovendien zijn de daken groot. Het saneren en vervangen van daken is een grote investering, waar je geen rendement uithaalt. Tegelijk zoekt Essent naar ruimte om groene energie op te wekken. Juist vanwege de grootte zijn de daken in de agrarische sector voor ons interessant. En zo helpen we elkaar een handje.

Gedurende 20 jaar is Essent eigenaar van de zonnepanelen en installatie via een opstalrecht-constructie. Na 20 jaar komt het  opstalrecht te vervallen, en komen de zonnepanelen automatisch toe aan de (grond)eigenaar. Essent draagt zodoende een goed-functionerende installatie over inclusief lopende garanties.

Wij doen er alles aan om de impact op uw bedrijfsvoering te minimaliseren. Natuurlijk gaat tijdens het saneren het dak eraf. Dit plannen we gezamenlijk in, waarin we voor, tijdens, en na de werkzaamheden rekening houden met uw bedrijfsspecifieke eisen.

Nee, dat hoeft niet. Maar u bent natuurlijk welkom! Voor elke ondernemer hebben wij een scherp aanbod voor gas en stroom. Vraag makkelijk online uw offerte aan om uw voordeel zelf te zien. 

Offerte voor gas en stroom aanvragen

Of uw dak geschikt is, hangt af van onder meer de ligging en technische details. Onze adviseur beoordeelt uw dak via satellietbeelden en op locatie. 

Ja, dit is mogelijk. Aangezien ieder dak anders is, stemmen we dit graag met u af. Wilt u bijvoorbeeld een ander type dak dan wij standaard aanbieden, dan betaalt u zelf het verschil in kosten.

Nee, de opgewekte groene stroom komt toe aan Essent. Na 20 jaar komt het opstalrecht te vervallen en komen de zonnepanelen en de bijbehorende netaansluiting toe aan de (grond)eigenaar. Vanaf die datum is de opgewekte groene stroom van u. Als u interesse heeft in zonnepanelen voor uw eigen gebruik, dan kunnen we u daar zeker bij helpen. Onze adviseurs begeleiden u in het hele proces, van advisering tot de installatie en het onderhoud.

Meer over zonnepanelen via Essent

Natuurlijk, bij Essent krijgt u standaard groene stroom. Wilt u een extra duurzame oplossing? Ook dat kan! Kies voor 100% Nederlandse WindStroom en voor duurzaam gas. Thuis én op de zaak.

Kies DubbelGroen voor thuis ›

Kies DubbelGroen voor uw kleinzakelijke aansluiting ›

Kies extra groen voor uw grootzakelijke aansluiting ›