DakVrienden

Samen uw asbestdak vervangen door zonnepanelen

Speciaal voor de agrarische sector: zonnepanelen in plaats van asbest

Zo’n 80% van de asbesthoudende daken ligt op boerderijen. Al deze daken moeten volgens de wet vanaf 2024 asbestvrij zijn. Een flinke investering voor uw bedrijf. Met DakVrienden maakt Essent het u een stuk makkelijker. Wij saneren en vervangen uw dak. In ruil daarvoor gebruiken wij uw dak om groene energie op te wekken. Win-win dus. Doet u mee?

DakVrienden: verwijder asbestdak op uw boerderij

Zo’n 80% van de asbesthoudende daken ligt op boerderijen. Al deze daken moeten volgens de wet vanaf 2024 asbestvrij zijn. Een flinke investering voor uw bedrijf. Met DakVrienden helpen wij u bij het vervangen en saneren van uw dak. In ruil daarvoor gebruiken wij uw dak om groene energie op te wekken.

Zonnepanelen boerderij

Voorwaarden DakVrienden

Klinkt dit interessant? Dit zijn de voorwaarden om mee te doen: 

  • U heeft meer dan 800 m2 asbesthoudend dak waar u van af wilt.
  • U wilt voor 20 jaar het opstalrecht van uw dak verlenen aan ons. 
  • U vraagt zelf de subsidie aan voor de verwijdering van asbestdaken. 
  • U heeft een stroomaansluiting voor grootverbruik van minimaal 3x80A. Zo niet, dan beoordelen wij of uw aansluiting verzwaard kan worden. 
  • Uw dak ligt gunstig voor zonnepanelen. Dit stelt onze adviseur op locatie vast. 
Ligt het dak niet gunstig, maar kunnen we de zonnepanelen op een ander dak leggen? Dat is ook prima! Zolang het maar een meter voor een meter blijft.

Doet u mee?

DakVrienden is een flink project. We beginnen daarom met en telefonisch gesprek, waarin wij u een aantal vragen stellen en u ons al uw vragen kunt stellen. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn. Daarna bezoekt een adviseur uw bedrijf om de mogelijkheden en uw dak te bekijken. Na het bezoek besluiten we samen of we aan de slag gaan. 

We laten de werkzaamheden uitvoeren door deskundige en gecertificeerde partners en we plannen het werk zo dat u er zo min mogelijk last van heeft. Daarna monitoren wij de zonnepanelen op afstand, dus daar merkt u niets van.

Interesse? Laat uw nummer achter en een van onze adviseurs belt u snel terug voor een eerste gesprek.

Veelgestelde vragen over DakVrienden

In 2024 moeten alle daken asbestvrij zijn volgens de wet. Dat is vooral in de agrarische sector een ingrijpend besluit. Deze sector is goed voor zo'n 80% van de asbestdaken en bovendien zijn de daken groot. Het saneren en vervangen van daken is een grote investering, waar u geen rendement uithaalt. Tegelijk zoekt Essent naar ruimte om groene energie op te wekken. Juist vanwege de grootte zijn de daken in de agrarische sector voor ons interessant. En zo helpen we elkaar een handje.

Nee, dat hoeft niet. Maar u bent natuurlijk welkom! Voor elke ondernemer hebben wij een scherp aanbod voor gas en stroom. Vraag makkelijk online uw offerte aan om uw voordeel zelf te zien. 

> Offerte voor gas en stroom aanvragen.

Of uw dak geschikt is, hangt af van onder meer de ligging en technische details. Onze adviseur beoordeelt uw dak op locatie. Als uw dak niet geschikt is, maar u heeft een ander dak dat wel geschikt is voor zonnepanelen, vinden we dat ook prima. Zolang het maar een meter voor een meter is.

Ja, dat kan. U betaalt dan zelf het verschil in kosten.

Ja, dat kan. De kans bestaat natuurlijk dat er ook asbest op plekken zit die niet onder deze actie vallen. Onze partners saneren dan ook graag deze delen voor u. De kosten voor dit deel betaalt u dan zelf.

Nee, wij verkopen de energie die we opwekken op de energiemarkt. Na 20 jaar vervalt het opstalrecht en zijn de zonnepanelen van u. Vanaf dan kunt u de opgewekte energie wel zelf gebruiken. 

Als u interesse heeft in zonnepanelen voor uw eigen gebruik, dan kunnen we u daar wel bij helpen. Onze adviseurs begeleiden u in het hele proces, van advisering tot de installatie en het onderhoud. 

> Meer over zonnepanelen via Essent.

Onze adviseurs bespreken uw mogelijkheden voor subsidie met u.

Ja, wij laten het werk uitvoeren door deskundige en gecertificeerde partners.