Nieuw Niet Meer Bijbetalen

geen zorgen meer over uw jaarrekening

Van klanten horen we vaak dat ze het moment van de jaarrekening best spannend vinden. Want de vraag is elke keer: krijg ik geld terug of moet ik bijbetalen? En daar hebben we een oplossing voor bedacht: Niet Meer Bijbetalen. Een nieuw product waarmee u eenvoudig regelt dat u de volgende jaarrekening niet hoeft bij te betalen. En ook gewoon geld terugkrijgt als u minder heeft verbruikt. Altijd goed dus.

Niet Meer Bijbetalen in het kort

 • Meer energie verbruikt dan verwacht? U betaalt niks bij*
 • Juist minder verbruikt? U krijgt geld terug
 • U betaalt voor deze zekerheid 4 euro per maand

* We vinden het belangrijk dat u bewust omgaat met uw energieverbruik. Daarom geldt een ‘fair use policy’ Voor Niet Meer Bijbetalen. We vergoeden tot 500 euro als u moet bijbetalen, alles daarboven betaalt u zelf. Meer hierover leest u in de actievoorwaarden.

Voordelen EnergieZeker

Twee zekerheden

Heel helder: niet bijbetalen als u meer heeft verbruikt dan verwacht en geld terug als u juist minder heeft verbruikt. 

Voordelen EnergieZeker

Zekerheid voor een vast bedrag

U betaalt voor Niet Meer Bijbetalen maandelijks 4 euro via automatische incasso.

Voordelen Niet Meer Bijbetalen

Tijd om na te denken

Kiest u voor Niet Meer Bijbetalen, dan heeft u 14 dagen wettelijk bedenktijd. Bel gratis: 0800 02 44 556 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur).

EnergieZeker afspraken

Dit spreken we met elkaar af

U...

 • sluit Niet Meer Bijbetalen af na ontvangst van uw jaarrekening voor het komende jaar
 • laat uw energieverbruik niet uit de hand lopen
 • betaalt 4 euro per maand via automatische incasso
 • kunt elke maand opzeggen, maar dan vervallen wel de voordelen van Niet Meer Bijbetalen
 • wijzigt uw termijnbedrag niet gedurende het jaar, want Niet Meer Bijbetalen geeft u al alle zekerheid

Wij...

 • verwerken de meterstanden, gewoon zoals u bent gewend en maken een jaarrekening
 • vergoeden tot 500 euro als u moet bijbetalen, alles daarboven betaalt u zelf
 • geven u geld terug als u juist minder heeft verbruikt dan verwacht

Zes vragen die we alvast beantwoorden

Op basis van uw verbruik en de termijnbedragen die u heeft betaald, berekenen wij ieder jaar of u wel of niet moet bijbetalen. Dit ziet u terug op de jaarrekening. Niet Meer Bijbetalen is een extra service die u na ontvangst van de jaarrekening kunt aanvragen. Voor maar 4 euro per maand regelt u dat u niet meer hoeft bij te betalen op uw volgende jaarrekening. Wel willen we graag dat u bewust omgaat met energie. Daarom geldt voor Niet Meer Bijbetalen een 'fair use policy'. Dat wil zeggen dat we tot 500 euro vergoeden. Alles daarboven betaalt u zelf. En eerlijk is eerlijk: u  moet het wel heel bont maken om boven die 500 euro uit te komen. Oh, en heeft u minder verbruikt dan verwacht, dan krijgt u gewoon geld terug. 

Eigenlijk voor alle klanten die zich liever niet bezighouden met hun energieverbruik en of dit nog in lijn loopt met het termijnbedrag. Daarnaast moet u langer dan één jaar klant zijn van Essent, want na de (eerste) jaarrekening bieden we Niet Meer Bijbetalen aan. 

Als u twee jaar of langer klant bent van Essent, kunt u gebruikmaken van Niet Meer Bijbetalen. Let op: Niet Meer Bijbetalen gaat pas in aan het begin van een nieuw leveringsjaar. Dus nadat u uw jaarrekening heeft ontvangen.

Alleen nadat u uw jaarrekening heeft gekregen, bieden wij Niet Meer Bijbetalen aan. U bepaalt dan natuurlijk zelf of u hier gebruik van wilt maken. U kunt Niet Meer Bijbetalen dus niet halverwege het jaar aanvragen.

De kosten voor Niet Meer Bijbetalen schrijven we maandelijks via automatische incasso af van hetzelfde rekeningnummer waarmee u uw termijnbedrag betaalt. 

Ja, na een leveringsjaar stopt Niet Meer Bijbetalen. Wilt u er weer gebruik van maken, dan vraagt u Niet Meer Bijbetalen gewoon opnieuw aan. Zegt u Niet Meer Bijbetalen op voordat u uw jaarrekening krijgt? Dan kunt u geen gebruik meer maken van de voordelen van Niet Meer Bijbetalen. 

Dat addertje is er niet. Het is gewoon zo simpel als wat: u betaalt elke maand 4 euro voor Niet Meer Bijbetalen via automatische incasso. Moet u bijbetalen op uw jaarrekening, dan vergoeden wij tot 500 euro. Alles daarboven betaalt u zelf. We vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten bewust omgaan met energie, daarom geldt voor Niet Meer Bijbetalen deze 'fair use policy'. Meer hierover leest u in de actievoorwaarden


We ontwikkelden Niet Meer Bijbetalen samen met onze klanten. Aan de telefoon hoorden we vaak dat klanten het vervelend vinden om in onzekerheid te zitten over hun jaarrekening. Daarnaast heeft niet iedereen zin of tijd om zich actief bezig te houden met energieverbruik en termijnbedragen. Dus bedachten we: Niet Meer Bijbetalen. Voor een vast bedrag per maand 100% zekerheid dat u niet hoeft bij te betalen. En ook geld terugkrijgen als uw verbruik lager uitvalt dan verwacht.

U wilt Niet Meer Bijbetalen?

Niet Meer Bijbetalen is een nieuw product van Essent waarmee eenvoudig regelt dat u niet hoeft bij te betalen op uw jaarrekening.
En ook geld terugkrijgt als u minder heeft verbruikt. Altijd goed dus. We willen natuurlijk wel dat onze klanten bewust omgaan
met energie, daarom geldt voor Niet Meer Bijbetalen een 'fair use policy'. Hierover leest u meer in de actievoorwaarden.