Bespaar in 3 jaar € 159,-*
met Altijd Daltarief

Nieuw 's Nachts de was doen hoeft niet meer!
Geniet nu dag én nacht van één voordelig daltarief.

Word nu klant of verleng uw contract bij Essent en geniet 3 jaar lang, dag én nacht van één voordelig daltarief

Bepaal zelf het moment waarop u uw was doet. Kies vandaag nog voor Altijd Daltarief van Essent en uw elektriciteitsverbruik overdag is even voordelig als ‘s nachts of in het weekend. U hoeft dus nooit meer te wachten tot het voordelige daltarief ingaat. Daarnaast zijn er de gehele looptijd geen prijsstijgingen.

Onze energie, daar geniet u van. Dag én nacht.

  • Dag én nacht één vast voordelig daltarief
  • Profiteer van een lager tarief bij een langere looptijd
  • Direct voordeel als u een dubbele, slimme of enkele meter heeft

1. Bereken uw termijnbedrag

Bereken uw maandbedrag voor Altijd Daltarief 3 jaar

2. Uw gegevens invullen om aan te melden

Altijd Daltarief 3 jaar

Wat is uw situatie?

Overstappen
Nog geen energieleverancier

Veelgestelde vragen

De term daltarief dateert uit de jaren zestig. Toen zijn elektriciteitsbedrijven begonnen om op werkdagen overdag een ander stroomtarief te hanteren dan 's nachts en in het weekend. Wanneer welk tarief geldt, hangt af van de regio waar u woont. Het daltarief geldt tussen 21:00u of 23:00u tot 07:00u, in de weekenden en op officiële feestdagen. Het daltarief ligt gemiddeld 33% lager dan het piektarief en 20% lager dan het normaal tarief.

In de jaren zestig is het daltarief geïntroduceerd om het elektriciteitsnet gelijkmatiger te belasten. Bedrijven en huishoudens in Nederland begonnen steeds meer stroom te verbruiken. Met name op werkdagen overdag, en veel minder 's avonds en in het weekend. Door de technologische vooruitgang en de toename in duurzame energie opwekking, zoals zonne- en windenergie, is het minder noodzakelijk om de belasting van het elektriciteitsnet gelijkmatiger te verdelen. Hierdoor kan Essent bij nieuwe vaste contracten dag én nacht het lage daltarief aanbieden. En wij willen dat u hier ook voordeel van heeft!

Met Altijd Daltarief kunt u voordeliger uit zijn. Met een dubbele meter gaat u overdag van piektarief naar daltarief. Met een enkele meter gaat u van normaaltarief naar dag én nacht het voordelige daltarief. Het daltarief ligt lager dan het piek- en normaaltarief.

Jazeker, u kunt uw contract verlengen met Altijd Daltarief als u een variabel contract heeft of indien uw contract binnen 6 maanden afloopt.

Met Altijd Daltarief kunt u voordeliger uit zijn. Met een dubbele meter gaat u overdag van piektarief naar daltarief. Met een enkele meter gaat u van normaaltarief naar dag én nacht het voordelige daltarief. Het daltarief ligt lager dan het piek- en normaaltarief.

Nee, dit is alleen van toepassing op de leveringstarieven voor stroom. Alle andere tarieven die je betaalt aan Essent zijn vaste tarieven en die varieren niet in hoogte door het tijdstip.

*Besparing (incl. btw) is gebaseerd op een verbruik van 4525 kWH en 1750 m3 per jaar bij een 3-jarig Altijd Daltarief contract t.o.v. regulier Essent tarief (ZekerHeidsGarantie).