Garantie, retouren en klantenservice Essent Shop

Per 1 februari 2020 is Essent gestopt met de Essent Shop.
Heb je in de Essent shop een product gekocht of heb je deze bij een energiecontract ontvangen dan vind je hieronder alle informatie over garantie, retouren en klantenservice voor dat product.

Informatie over:

Tot 14 dagen na ontvangst van een van onze producten kan je aangeven de aangeschafte producten zonder opgave van reden te willen retourneren. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. Nadat wij het product hebben ontvangen, wordt gecontroleerd of deze nog in originele staat / verpakking verkeert. Wanneer een product niet meer in originele staat / verpakking verkeert, kunnen wij niet garanderen dat het volledige aankoopbedrag wordt terug gestort. Mogelijk wordt de waardevermindering in mindering gebracht op het terug te storten bedrag.

Zijn er kosten verbonden aan het terugsturen van producten?

Je kan de retourzending gratis opsturen naar ons antwoordnummer.
Essent webshop
Antwoordnummer 10309
6365 XV Schinnen

Mag je het product in gebruik nemen?

Nee, je mag het product niet in gebruik nemen. De ondernemer moet het product immers weer aan iemand anders kunnen verkopen als je het terugstuurt.

Wat mag je wel doen?

Je mag hetzelfde doen als wanneer je iets in een winkel koopt. Zo mag je een laptop of televisie aanzetten om te kunnen beoordelen. Maar bijvoorbeeld een wasmachine laten draaien mag niet. (bron: Consuwijzer)

Als je gebruik wilt maken van de zichttermijn, verzoeken wij je het volgende te doen:

Je kan de bestelde producten kosteloos retourneren. Aan de pakbon vind je een strook met daarop het antwoordnummer. Om een product binnen de zichttermijn van 14 dagen terug te sturen doorloop je de volgende stappen:

Download het retourenformulier en vul het retourenformulier volledig in.

Essent Shop controleert binnen 5 werkdagen na ontvangst of jouw product(en) en verpakking niet beschadigd zijn. Indien je retourzending aan bovenstaande criteria voldoet, wordt het bedrag terug gestort op je rekening. Wanneer het bedrag terug gestort wordt op je rekening gaat het om het bedrag van het product en (indien van toepassing) de gemaakte verzendkosten voor het opsturen naar jou. De verzendkosten voor het terug sturen worden niet vergoed. Wanneer een retourzending niet onbeschadigd retour wordt gezonden, bestaat de kans dat wij de waardevermindering in mindering brengen op het terug te storten bedrag. Wettelijk gezien hebben wij 14 dagen de tijd om je geld terug te storten. Doorgaans gebeurt dit echter binnen een week.

Bij schade buiten je schuld kan je je beroepen op de garantie. Binnen de wettelijke garantietermijn worden artikelen die buiten je schuld om defect zijn geraakt, omgeruild. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Kijk voor meer informatie op: www.consuwijzer.nl/thema/garantie.

Wanneer je recht hebt op een vervangend product omdat het origineel buiten je schuld defect is geraakt, sturen wij het nieuwe product op zonder daarbij opnieuw verzendkosten in rekening te brengen. Wanneer er na testen geen defect wordt geconstateerd, worden de gemaakte verzendkosten niet vergoed en € 5,00 onderzoekskosten in rekening gebracht. Wil je een nieuw of ander product om een andere reden, dan kan het voorkomen dat je opnieuw verzendkosten moet betalen. Als je gebruik wilt maken van de garantie verzoeken wij je het volgende te doen:

Download het retourenformulier en vul het retourenformulier volledig in.
Stuur de producten retour, met een volledig ingevuld retourformulier.
Essent Shop controleert binnen 5 werkdagen na ontvangst of het product defect is en onderzoekt de oorzaak van het defect.

Indien het product werkelijk defect blijkt te zijn geraakt buiten je schuld, wordt het product omgeruild voor een nieuw exemplaar. Na het verstrijken van de zichttermijn worden producten alleen nog omgeruild mits de retourzending aan bovenstaande criteria voldoet.

De klantenservice van de Essent Webshop is opgeven. Stel eventuele vragen via telefoon of email.  Voor algemene klachten kun je het klachtenformulier invullen. Je kunt een geschil ook voorleggen via het Europese ODR platform.

Gas en stroom:
Heb je een vraag over je stroom- of gascontract of energierekening? Kijk dan bij de veelgestelde vragen