We kunnen geen zonnepanelen bij je plaatsen

Helaas is het niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op je dak. Dit kan verschillende redenen hebben. Voorbeelden van redenen zijn:

  • Je woont in een monumentaal pand
  • Je dakoppervlak is te klein
  • Je hebt geen eigen dak

Hoe kun je toch verduurzamen?

We helpen je graag een handje.

Freek cv-ketel

Bespaartips van Freek

Op de energieprijzen heb je geen invloed, maar op je verbruik wel. Op deze pagina vind je daarom handige tips, klein en groot.

Vrouw op laptop

Online huisscan

Met de online huisscan ontdek je hoe je je huis energiezuiniger maakt, wat dat kost én oplevert.

stekker

Energie besparen

Er zijn veel manieren om energie te besparen. We zetten een aantal manieren om te verduurzamen voor je op een rij.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen verschillen per dak. De prijs van zonnepanelen is bijvoorbeeld afhankelijk van het type en aantal zonnepanelen wat je nodig hebt. Meer weten? We vertellen je graag meer over de kosten van zonnepanelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Doe de zonnepanelencheck. Zo zie je binnen 1 minuut wat jij bespaart met zonnepanelen. In een gratis adviesgesprek vertellen onze adviseurs je alles over je mogelijkheden met zonnepanelen, de zonnepanelen prijs én je besparing!

Zonnepanelen kopen kan, zonnepanelen huren kan niet. Het kopen van zonnepanelen levert meer rendement op, daarom zijn we gestopt met het verhuren van zonnepanelen. Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan hoef je niet over te stappen. Ook als je geen klant bij ons bent is het mogelijk om zonnepanelen te kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan. Goed om te weten: het merendeel van onze projecten installeren wij binnen 8 weken.

Ja, zonnepanelen zijn nog steeds rendabel in 2024. Ondanks eerdere plannen van de overheid om deze regeling stapsgewijs af te bouwen, staat vanaf 13 februari 2024 vast dat de salderingsregeling blijft. Hoe rendabel zijn zonnepanelen? En wat is belangrijk om mee te nemen in het beslissingsproces? Waarom zonnepanelen rendabel zijn in 2024 lees je in het artikel.

Ja, dat kan. Onze adviseurs zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17:00 uur op telefoonnummer 073 - 85 01 200. Samen met de adviseur bespreek je de energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw woning.

Als energieleverancier zijn we wettelijk verplicht de zonne-energie die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. We noemen dit salderen. De salderingsregeling zorgt ervoor dat je alleen over je netto (gesaldeerde) verbruik (afgenomen energie min terug geleverde energie) verbruikskosten, btw en energiebelasting betaalt.

Essent heeft een eigen netwerk servicepartners waar ook zonnepanelen leveranciers onderdeel van zijn. De servicepartners van Essent voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen en werken met professionele installateurs. Onafhankelijke instanties controleren regelmatig de kwaliteit van de zonnepanelen. Samen met onze zorgvuldig geselecteerde servicepartners garanderen wij de beste kwaliteit. Goed om te weten: het merendeel van onze projecten installeren onze servicepartners bij je thuis binnen 8 weken.


De besparing op je energierekening is een van de vele voordelen van zonnepanelen. Maar zonnepanelen hebben meer voordelen. Bijvoorbeeld:

  • Zonnepanelen verbeteren het energielabel van je woning. Dit is positief voor de woning waarde.
  • Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak. Dit is duurzaam en verlaagt de CO2-uitstoot van je woning.
  • Zonnepanelen in Nederland hebben een goed rendement. Er zijn voldoende zonuren en daarbij wekken zonnepanelen ook stroom op als het bewolkt is.

Ben je op zoek naar zonnepanelen advies en meer informatie? Onze experts bekijken graag mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw dak. Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Zo geniet je al snel van de voordelen van zonnepanelen.