Zonnepanelen kopen

Bespaar flink op je energierekening

Ons aanbod aan zonnepanelen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan ben je gegarandeerd van A-kwaliteit materiaal en installatie.
Comfort
Voordelige keuze
 • Vermogen405 WP
 • Opbrengst 10 panelen3.847,5 kWh
 • Vermogensgarantie in 25 jaar85%
 • Productgarantie15 jaar
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Comfort Plus
Hoogste kwaliteit
 • Vermogen435 WP
 • Opbrengst 10 panelen4.085 kWh
 • Vermogensgarantie in 25 jaar89%
 • Productgarantie25 jaar
 • 30 jaar vermogensgarantie
Premium
Hoogste kwaliteit
440 wattpiek
 • Vermogen440 WP
 • Opbrengst 10 panelen4.400 kWh
 • Vermogensgarantie in 25 jaar90,6%
 • Productgarantie25 jaar
 • Winnaar van de 2023 Red Dot design prijs
Onze zonnespecialist helpt je met advies bij de aanschaf van zonnepanelen. Ga je voor de Comfort, Comfort Plus of Premium panelen? Onze omvormers zijn inbegrepen bij het zonnepanelen pakket.

Zonnepanelen pakket met all-in prijs

Voor onze zonnepanelen betaal je een all-in prijs. Het zonnepanelen pakket bestaat uit de zonnepanelen, de materialen, de omvormer en de professionele installatie door onze servicepartner.

Waarom zonnepanelen kopen via Essent

We helpen je met de aanschaf van zonnepanelen van advies tot installatie. De levering van je zonnepanelen wordt verzorgd door een van onze servicepartners. Zonnepanelen kopen via Essent betekent:

 • Altijd een servicepartner bij jou in de buurt
 • Professionele installatie binnen één dag door vakkundige monteurs van onze servicepartners
 • 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen

Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met de aanschaf van zonnepanelen. Je hoeft niet over te stappen van energieleverancier.

 

EnergieWonen

Zonnepanelen kopen en installeren

Bij ons koop je niet alleen de zonnepanelen, we verzorgen ook de volledige installatie voor je. Voorafgaand bepalen we wat de juiste ligging voor je zonnepanelen is. Bij de installatie van zonnepanelen houden we rekening met de oppervlakte van je dak en eventuele schaduw. Ook berekenen we hoeveel panelen er nodig zijn. Vervolgens sluiten we een van onze bijbehorende omvormers aan en wanneer nodig breiden we de meterkast uit.

Veelgestelde vragen over de zonnepanelen kopen

Ja, dat kan. Ook als je geen klant bent, kun je via Essent zonnepanelen kopen. Je hoeft hiervoor niet over te stappen. Een offerte aanvragen voor zonnepanelen doe je gemakkelijk online.
Je krijgt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie bij Essent.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en een subsidie voor zonnepanelen. Het kopen van zonnepanelen kan een kostbare investering zijn, maar overheden bieden vaak subsidies aan om de last te verlichten.

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan brengen we graag je wensen in kaart. Aan de hand van je situatie en wensen adviseren we je over de beste zonnepanelen voor je dak. Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit 3 verschillende panelen. Onze zon-expert helpt je stap voor stap bij de aanschaf van zonnepanelen, van advies tot installatie en kiest de juiste omvormers voor de panelen. Een adviesgesprek is gratis.

De zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. We vertellen je graag meer over de levensduur van zonnepanelen met tips en advies. Op deze manier geniet je zorgeloos van je zonnepanelen.

We kijken niet alleen naar de grootte van je dak, maar ook naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken van je dak zoals de hellingshoek, ligging en schaduwvorming. Daarnaast houden we rekening met je stroomverbruik. We adviseren zonnepanelen te kopen die nodig zijn voor je persoonlijke stroomverbruik. Wek je stroom op die je niet gebruikt? Dan lever je dit terug aan het stroomnet. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding. Dit noemen we de salderingsregeling. In een gratis adviesgesprek vertelt onze expert je alles over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning. 

Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. De kosten van zonnepanelen verschillen per paneel. We bieden drie verschillende zonnepanelen aan, met elk eigen features en een eigen prijs. Gemiddeld gezien is de investering van zonnepanelen na 7 jaar terugverdiend. Vraag een vrijblijvende offerte aan om inzicht te krijgen in wat de kosten voor je betekenen. Goed om te weten is dat omvormers, montagemateriaal en installatie zijn inbegrepen in de prijs.