Energiekosten berekenen

Dat doe je zo

  • 100% groene stroom
  • Klantprogramma Thuisvoordeel
  • Eenvoudig overstappen
  • Klantoordeel: 8,1

Bereken je energiekosten

Ben je benieuwd wat je gaat betalen voor energie? We helpen je graag. Doe onze postcodecheck! Zo berekenen we direct jouw energiekosten. De berekening is op basis van je postcode en je verbruik. Weet je je verbruik niet? Geen probleem. We maken dan een schatting op basis van je postcode en samenstelling van je huishouden. Zo krijg je direct een indicatie van de energiekosten. Binnen 1 minuut!

Welke contractvorm je ook kiest, we bieden je een scherpe prijs. Én vaak heb je de keuze uit een welkomstcadeau of cashback. Ga je voor de voordelige energie van Essent, dan kun je je gratis aanmelden voor Thuisvoordeel. Met Thuisvoordeel krijg je veel extra voordelen zoals korting op je stroomtarief. Mooi meegenomen!

Eenvoudig je energie berekenen met Essent

Je energiekosten berekenen is eenvoudig met de postcodecheck van Essent. Je energieverbruik vind je op je laatste jaarafrekening van je huidige leverancier.

Kijk voor het berekenen van de kosten voor gas naar het aantal verbruikte m3 gas per jaar. Om de kosten voor stroom te berekenen gebruik je je jaarverbruik stroom in kilowattuur (kWh). Heb je zonnepanelen? Dan kun je stroom terugleveren.

Energiekosten berekenen: goed om te weten

Als je bezig bent met energie berekenen, zie je al snel dat de energierekening bestaat uit meerdere onderdelen. Welke kosten betaal je allemaal? Wat is de energieprijs en hoe is die opgebouwd? We vertellen je er meer over.

Leveringskosten

De leveringskosten vormen een belangrijk deel van de energiekosten. Deze bestaan uit variabele en vaste leveringskosten. Weten wat dit precies betekent?

Energieprijs

Voor stroom en gas zit je bij ons goed. We zijn blij met onze klanten. Daarom bieden we je een scherp tarief én iets extra’s als klant. Meer weten over onze energieprijzen?

Energierekening

Ga je de energiekosten berekenen? Dan is het handig om de opbouw van de energierekening te begrijpen. Deze bestaat namelijk uit verschillende kosten.

Veelgestelde vragen

Het berekenen van je energiekosten kan op verschillende manieren. Je kunt dit bijvoorbeeld heel makkelijk doen via onze postcodecheck. Vul je postcode en je verbruik in en we rekenen binnen 1 minuut uit wat je energiekosten zijn. Weet je je verbruik niet? Dat is niet erg, wij maken een schatting voor je.

Ben je op zoek naar meer inzicht in je verbruik of teruglevering van je zonnepanelen? Je vindt je verbruik en teruglevering in onze VerbruiksManager+ app of in Mijn Essent.

Je energierekening bestaat uit verschillende onderdelen. Dit zijn de volgende energiekosten: leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen. De netbeheerkosten zijn de kosten voor gas en stroom en de levering daarvan. De netbeheerkosten zijn bijvoorbeeld de kosten om het elektriciteitsnetwerk te kunnen onderhouden. De overheidsheffingen zijn belastingen en toeslagen. We vertellen je graag meer over de opbouw van de energierekening.

Ja, dat kan. We berekenen je energieverbruik nauwkeurig. Toch kan het zijn dat je verbruik afwijkt van de schatting. Je kan dan je termijnbedrag aanpassen via Mijn Essent. Stel je je termijnbedrag bij naar boven? Dan voorkom je dat je op het einde van het jaar bij moet betalen. Dat is handig!

Weten hoeveel je verbruikt? Als klant van Essent kun je gebruikmaken van de VerbruiksManager+ app. Hiermee heb je inzicht in je verbruik en je zonnepanelen. Ook pas je er je termijnbedrag makkelijk aan.

Waarom kiezen voor Essent?

Je kunt overstappen van energieleverancier wanneer je energiecontract afloopt, je niet tevreden bent over je huidige leverancier of bij een verhuizing. In ons land heb je vrije keuze uit energieleverancier. Maar waarom zou je voor energie van Essent kiezen?

100% groene stroom

We helpen je graag om duurzamer te leven én te besparen. Daar hoort vandaag de dag ook groene stroom bij.

Klantprogramma Thuisvoordeel

We zijn blij met onze klanten. Daarom geven we vaste klanten driedubbel voordeel met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel.

Je zit goed bij Essent

Al meer dan 100 jaar leveren we stroom en gas aan onze klanten. Elke dag opnieuw. Kies net als ruim 1,4 miljoen klanten voor energie van Essent.

Hoe beoordelen klanten Essent?
8.1
47187 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan
7
Heel klantvriendelijk
Beveelt ons aan
Prettig kontakt en duidelijkheid
22-09-2023
Johan, Bussum
8
Erg tevreden met de 10% korting op stroom.
Beveelt ons aan
Leuke acties mar de Efteling klantdag is niks voor mij. Doe mij maar een kaartjes voor een leuk museum ofzo iets. Ik ben al ruim 10 jaar klant bij Essent. Geen gedoe en de zaken zijn goed op orde.
31-08-2023
Naam, Den Bosch

Bereken direct je persoonlijke aanbieding!

Met de postcodecheck zie je snel welk energiecontract bij je past.